Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 98

Wątek: Alternatywne forum Canona.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Akustyk - chodziło mi o znaczenie i przesłanie.
    nie no, ja sie czesciowo zgadzam. chociaz mam do pojecia "onanizm sprzetowy" luzniejsze podejscie. potrafie sie sam przed soba przyznac, ze w sezonie zimowym (kiedy przyroda niespecjalnie bangla) oddaje sie temu zajeciu w stopniu umiarkowanym, tzn. nie ponizajac sie do poziomu robienia zdjec testowych i jednak gdy kupuje sprzet to w celu robienia zdjec, a nie odwrotnie (pstrykanie w celu uwiarygodnienia koniecznosci zakupu).
    niemniej zarabiam na okreslenie onanista poswiecajac piep... o sprzecie wiecej czasu niz to potrzebne przy rodzinie i innych ciekawych hobby

Poza tym moderator takich rzeczy nie powinien robić. No ale każdy ma prawo do własnej oceny.
    a tu sie zgadzam. ale o moderacji forum SUN mam ogolnie umiarkowanie negatywna opinie. jednak wole, kiedy moderatorzy to w pelni dorosli ludzie, potrafiacy na chlodno i obiektywnie kontrolowac nielamanie zasad sluzacych ogolowi, zamiast sledzic i tepic przejawy odmiennego myslenia stosujac domniemanie winy. ale to juz zupelnie inna bajka
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

akustyk, sam wymyśliłeś te 'wyfociny'?
    jeśli tak, to gratulacje, kapitalne słowo :grin:

a co do naszego beznadziejnego, nudnego, onanistycznego forum - dużo się na nim dowiedziałam :-)
    a ile kasy przez tę wiedzę puściłam...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    akustyk, sam wymyśliłeś te 'wyfociny'?
    jeśli tak, to gratulacje, kapitalne słowo :grin:
    nie... to stare jak swiat jest. albo przynajmniej jak dostepny dla Kowalskiego aparat cyfrowy
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Poczytałem sobie wątek na forum N. i odnoszę ważenie że chłopaki mają tam jakieś kompleksy i traktują swoje forum jako wartość nieskończenie wielką, onanizując się jego bezdyskusyjną dla nich zaje..fajnością :-)
    A co do zdjęć, fakt, jest ich tam dużo ale istotnie większość stanowią wyfociny. I nie widzę nic szczególnie wartościowego w tym ze ktoś wstawi gniota pod którym 3 innych napisze "ładne" a czwarty że by inaczej skadrował.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ilosc durnych watkow roztrzasajacych walkowany setki razy wybor miedzy obiektywem A a B tez jest dolujaca.
    Wystarczy nie zaglądać do podforum "dla początkujących" . Gdziekolwiek namierzę powtarzający się wątek klasy 'jaki obiektyw kupić' to tam ląduje.

Andrew1973
    Guest

Domyślnie Re: Akustyk

zgadza sie, aczkolwiek to o czym piszesz to jest cecha forum, a niekoniecznie jego wada

a to jest mocno ryzykowna teza. zwazywszy na to, ze przychodza tu ludzie z czesto istotnymi problemami/pytaniami sprzetowymi i znajduja odpowiedzi
    Oczywiście, zgadzam się całkowicie że forum to nie galeria fotograficzna i jak najbardziej jest tu na miejscu pisanie o sprzęcie. Wydaje mi się jednak oczywiste, że pisanie o sprzęcie w oderwaniu od efektów w postaci zdjęć uzyskiwanych tym sprzętem jest trochę rozmową o niczym. Odwieczną bolączką forum jest to, że w roli wybitnych ekspertów występują często nastolatki którym tata pod choinkę kupił [x]D albo "mistrzowie" fotografii którzy wypisują dyrdymały o posiadanym aparacie podczas gdy klepią wszystkie fotki "na pałę" -bo myślą, że jak już zapłacili za aparat jak za samochód to wystarczy nacisnąć guzik i zdjęcie ma być arcydziełem. (Osobiście spotykałem posiadaczy lustrzanek którzy nie znali pojęcia przysłony...). Przeczytałem tu kiedyś sporo krytycznych opinii o różnych modelach Canona z wyższej półki i kiedy w końcu miałem okazję skonfrontować to z rzeczywistością stwierdziłem że te wszystkie pierdoły o "mydleniu" czy wolnym autofocusie można wytłumaczyć wyłącznie tym, że aparat znalazł się w niekompetentnych rękach. Dlatego nie widzę innego sposobu żeby ocenić kompetencje autora niż pokazanie jego osiągnięć w tej branży. Bo jeżeli jest to seria zdjęć z 10 wesel robionych na auto -to ja od razu będę wiedział że na wszystko co ten forumowicz pisze o sprzęcie należy brać stosowną poprawkę. Jeżeli ktoś pisze o sprzęcie to ja najpierw chciałbym wiedzieć że on umie robić zdjęcia a nie tyko ma sprzęt i potrafi narzekać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Powtarzasz te frazesy już w którymś wątku. Jeśli to forum jest dla Ciebie takie tragiczne to co Ty tu jeszcze robisz?
    No właśnie, gdy czytam takie merytoryczne wypowiedzi to sam się zastanawiam co ja tu jeszcze robię.
    W sumie to może i słuszna sugestia. -Skoro tylko mnie na Canon Board rażą te rzeczy o których kolega raczył wyrazić się "frazesy" to chyba faktycznie czas zmienić forum. Jeżeli to nowe faktycznie będzie na takim poziomie na jaki się zapowiada to przesiądę się bez zastanowienia choćby po to żeby koledze Kolekcjonerowi nie psuć dobrego samopoczucia moimi uwagami na temat działania CB.
    Ostatnio edytowane przez Andrew1973 ; 21-02-2008 o 03:01 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Bardzo dobry pomysł ! Przyznam szczerze, że pierwszy raz wszedłem dzisiaj na forum nikona i muszę przyznać, że poziom tam jest wysoki. Ba! Znacznie wyższy niż tutaj. Wystawiając zdjęcia można doczekać się opinii. Ja osobiście musiałem usuwać swój wątek ze swoimi zdjęciami, a to pewnie z tego względu, że kitem robiłem...
    P.S. Ja już dołączyłem. Jeżeli strona okaże się nie wypałem( w co wątpię) dołączę do forum Nikona
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 21-02-2008 o 04:59

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Poczytałem sobie wątek na forum N. i odnoszę ważenie że chłopaki mają tam jakieś kompleksy i traktują swoje forum jako wartość nieskończenie wielką, onanizując się jego bezdyskusyjną dla nich zaje..fajnością :-)
    A co do zdjęć, fakt, jest ich tam dużo ale istotnie większość stanowią wyfociny. I nie widzę nic szczególnie wartościowego w tym ze ktoś wstawi gniota pod którym 3 innych napisze "ładne" a czwarty że by inaczej skadrował.
    Bardzo brzydki post z Twojej strony. Troche wiecej powsciagliwosci.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jednak wole, kiedy moderatorzy to w pelni dorosli ludzie, potrafiacy na chlodno i obiektywnie kontrolowac nielamanie zasad sluzacych ogolowi, zamiast sledzic i tepic przejawy odmiennego myslenia stosujac domniemanie winy.
    Znaczy Piotr i ekipa gora!
    Ostatnio edytowane przez mc24 ; 21-02-2008 o 10:44 Powód: Automerged Doublepost

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    Bardzo brzydki post z Twojej strony. Troche wiecej powsciagliwosci.
    A co w nim brzydkiego ? Że nie dostrzegam wyższości forum Nikona nad CB ?
    Owszem, w konkursach na foto miesiąca widziałem masę bardzo dobrych czy wręcz świetnych fotografii ale w podforum "Zdjęcia - kategorie tematyczne" jest pełno słabizny (dobre foty oczywiście też są, ale większości to one tam nie stanowią). Nie twierdzę że jest to złe, internetowe forum związane ze sprzętem to nie Muzeum Narodowe i każdy ma prawo pokazać co tam sobie ufoci, ale jak dla mnie nie świadczy to w żadne sposób o wyjątkowości czy wręcz unikatowości takiego forum.
    Szczerze mówiąc ukształtowana formułą CB odpowiada mi bardziej: pisze się tu o sprzęcie i technice, o zdjęciach dyskutuje wolę sobie podyskutować gdzie indziej, choćby dlatego że łatwiej uniknąć wówczas kontekstu sprzętowego.
    Nie mam nic do kolegów używających Nikonów a także do ich forum, co więcej czasami je sobie nawet czytuje, ale mimo że na CB docinki na temat sprzętu Nikona oraz jego użytkowników i forum są przez moderatorów konsekwentnie zwalczane, to w drugą stronę tak różowo już to nie wygląda: głupie aluzje są tam dość częste, mają akceptację i spotykają się z ogólną uciecha gawiedzi. Chcą sobie tak pisać, to niech piszą, to ich forum a nie moje, ale jeśli połączyć to z żalami na brak zrozumienia ze strony tych niedobrych onanistów z CB, sprawa staje się śmieszna.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrew1973 Zobacz posta
    (.....)
    No właśnie, gdy czytam takie merytoryczne wypowiedzi to sam się zastanawiam co ja tu jeszcze robię.
    W sumie to może i słuszna sugestia. -Skoro tylko mnie na Canon Board rażą te rzeczy o których kolega raczył wyrazić się "frazesy" to chyba faktycznie czas zmienić forum. Jeżeli to nowe faktycznie będzie na takim poziomie na jaki się zapowiada to przesiądę się bez zastanowienia choćby po to żeby koledze Kolekcjonerowi nie psuć dobrego samopoczucia moimi uwagami na temat działania CB.
    Ale tu nie chodzi o moje samopoczucie tylko Twoje . To nie ja piszę tasiemcowe posty jak to tu jest źle.
    Co do "frazesów" - po prostu wrzucasz wszystko i wszystkich do jednego wora tymi ogólnikami. Na tej zasadzie można obalić i udowodnić niemal każdą tezę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów