@Przemek
zdjęcia lokali masz na stronie wyśmienite, ale czemu z podpisem 'zdjecia ślubne'?
@Przemek
zdjęcia lokali masz na stronie wyśmienite, ale czemu z podpisem 'zdjecia ślubne'?
Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 18-02-2008 o 02:36 Powód: Automerged Doublepost
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Witam.
Umieszczam 3 pliki RAW wykonanego przeze mnie. Są to zdjęcia do stworzenia HDR. Mam prośbę. Niech każdy z nas zrobi jak najlepsze hdr z tych plików i umieści je na tej stronie. Wtedy będziemy mogli porównać.
http://rapidshare.com/files/93165690...02_19.rar.html
ps. zdjęcia nie są zbyt piękne![]()
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA
no to fakt, ale chmurki całkiem całkiem. Jeśli chodzi o HDRy jestem przeciwnikiem maksymalnego zakresu tonalnego, tak bardzo nie naturalnego a przez co odrazu dyskwalifikowanego przez ludzkie oko...
p.s i niema "halo"
to po mojej zabawie: Photomatix 3 fotki + jedne sztuczne forsowanie RAW, bo od razu zauważyłem że przy fotcr prześwietlonej szczegóły nieba zostały pochłonięte i skumałem że przy mapowaniu nie zobaczę tego co chce.
Potem trochę Pies cs3 i na tyle.
Moja wersja:
Pozdrawiam.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Dzięki Sempoo. To kwestia gustu niektórzy lubią bardziej przesłodzone inni mniej. Ja staram się to zbalansować, ma wyglądać lepiej niż w rzeczywistości ale w miarę naturalnie. Użyłem oczywiście Photomatixa i poprzez zakładkę HDR otwarłem bezpośrednio pliki RAW. Po wygenerowaniu HDR użyłem Tone Mapping z parametrami:
Strength: 70
Color Saturation: 75
Light Smoothing: high
Luminosity: -3
White Point: 0,075% (troszkę zjechałem bo chmury były przepalone)
Następnie zapisałem plik do 16bit TIFF (zawsze staram sie robić HDR w najwyższej możliwej jakości bo obróbka bardzo pogarsza jakość), i następnie poprawiłem kontrast w PS za pomocą levels. Po zmniejszeniu oczywiście wyostrzyłem.
To taki szybki opis dla autora wątku, może będzie pomocny.
Pozdrawiam.