Przemek, najbardziej efektowne, trampkarz. Natomiast dla mnie najjjj ostatnie. Ogólnie wymiatają...![]()
Przemek, najbardziej efektowne, trampkarz. Natomiast dla mnie najjjj ostatnie. Ogólnie wymiatają...![]()
wiem że nie każdy lubi sie tak obnażać jak ja np. ale czy mógłbyś Przemku wrzucić fotki przed obróbką? ... wiesz taki bardzo uproszczony, sprowadzony do dwóch kroków tutorial before and after ...
fotki są naprawdę dobre! więc można by się coś przy okazji nauczyć lub chociaż zainspirować![]()
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 15-02-2008 o 04:59
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Portret Malarza (rozumiem, że to ten pierwszy) to dla mnie najlepsze zdjęcie tutaj. Choć generalnie nie przepadam za efektem Dragana. Zwłaszcza te oczy w głębi czarnych oczodołów robią wrażenie.
kurde żeby ja je miał chętnie bym pokazał, ale co mogę powiedzieć że do pierwszych 2 fot, użyłem lamp studyjnych , ostatnia znowu lampa halogenowa z wrotami.
Jeśli chodzi o obróbkę, to zabij mnie ale już dokładnie nie pamiętam.
ale na pewno co robie zawsze, to bo wyprowadzeniu świateł i cieni tworze od groma warstw dopasowania z maskami, którymi maluje z bardzo małymi stopniami krycia, kolory dobieram do ukazania przestrzennej głębi koloru, i to by było chyba na tyle.
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
wprawdzie nie jest to typowy dragan ale kilka osób ciekawiło jak fotka wyglada przed i po:
tak więc prezentuję technikę opartą na "retuszu światłem"
czas retuszu wraz ze złożeniem HDRI - ok 2 godzin
canon 50 1,4 f - 2,0
Niezłe - z "nad morza" wyszedł środek prerii![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Ciekawe. Efekt jest bardzo silny, ale tak płaski oryginał w porównaniu z obróbką to chyba nikomu się nie spodoba. Niech żyje retusz!
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Kurcze świetne te Wasze prace Panowie. Gratuluję pomysłów i wykonania.
Poniżej mój autoportret
Canon EOS 40D + 28-135 f3,5-5,6 IS USM + 50 f1.8 + kit