Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
No,zarejestrowałem się do Stockxpert bo tam nie trzeba skanu żadnego dowodu.Wysłałem pierwsze pięć i czekam na "przyjęcie".
RICO szczerze mowiac to slabo trafiles z wyborem jak sie dostaniesz za pierwszym razem bez doswiadczenia, bez jakiejkolwiek wiedzy o stockach to bym lecial do kolektury totlotka slac bo szczescia potrzeba ci wiecej niz ci sie wydaje :P
Zarejestruj sie w : Fotolia, Dreamstime, 123rf, iStock na tych stockach nie ma kwalifikacji lub jest o minimalnym poziomie rygoru StockExpert wymaga niestety pokazania juz "czegos"
mozesz to zrobic z mojej strony wchodzac na http://www.chrisparypa.com/stockphoto.html tam na samym dole strony masz 4 male bannerki klikasz po koleji na kazdy i sie w kazdym z tych stockow rejestrujesz, wtedy ja w razie twoich sprzedazy dostane procent w ramach programu referyncyjnego , oczywiscie wiekszosc z nas ma w stopkach link do strony na ktorej znajdziesz linki do rejestracji na stocki za tkory my dostaniemy jakis procent... to juz czysto przyjacielska przysluga bo ty nie tracisz nic a my zyskujemy pare groszy....
nie do końca się z tym zgadzam. Jeśli fotki są naprawdę nienaganne technicznie, i dobre kompozycyjnie to powinny przejść. Z swojego doświadczenia powiem, że ciężej było mi się przebić przez selekcje z ShutterStock. Ktoś kiedyś pisał chyba nawet w tym wątku że mu kilka razy odrzucali aplikacje na istock etc. najłatwiej jest dostać się do featurepics, 123rf, fotolii, luckyOliver, bigStockPhoto. Najlepsze zyski generują Shutterstock, iStock, Fotolia, StockXpert, Dreamstime
Pozdrawiam,
Robert
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 16-02-2008 o 07:38
Ja sie dostałem na wszystkie stocki za pierwszym razem, nie mając żadnego doświadczenia ani pojęcia o tym. Wystarczy mieć ciekawe zdjęcia i dobre technicznie. I nie sądzę że mam od razu biec wysyłać totolotka...
że też chciało Ci się pisać ten tekst.... wg mnie jest to po prostu zaśmiecanie forum. Każdy wie co to są programy referencyjne.
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Wiesz co rypson,ale masz tupet!Zgadzam się s serge,że z takim tekstem zaśmiecasz forum.Ja się chciałem tylko dowiedzieć pewnych rzeczy.Jeszcze nic nie zarobiłem,a ty już myślisz o zysku.
W dalszym ciągu czekam na ich odpowiedź-już się niecierpliwięJak mnie tam przyjmą to parę fotek mam do wysłania.ale moim aparatem za dużo nie mogę zrobić-mam kompakta.Marzy mi się lustrzanka, ale na razie na nią zbieram.
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress