Pokaż wyniki od 1 do 10 z 101

Wątek: jaki aparat?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

jeżeli wypad do azji to z pewnością na dłużej.
    w związku z tym możesz przemyśleć zamiast wielu kart - laptop lub jakiś databank - nawet wypożyczenie.
    robienie zdjeć w rawach i dodatkowo w jpegach moim zdaniem to tylko zaśmiecanie kart i pamięci - której w dłuższej podróży będzie i tak za mało. (chyba że masz na tyle pamięci w postaci kart, laptopa lub databanków)

co do aparatu to za 3000 zł (całość) wielkiego wyboru nie ma - pozostają amartorskie lustrzanki (które wcale złe nie są)
    ponieważ zadałaś pytanie na forum canona to można polecać 400 d i wbrew większości porad forumowiczów(które pewnie się pojawią) polecam pozostanie przy kicie (18-55) i dokupienie canona 55-250. taki zestaw wcale zły nie jest (oczywiście są lepsze - wiele lepszych tylko czy cię na nie stać? z tego co piszesz nie)
    dodatkowo tym zestawem pokrywasz ogniskową 18-250 czyli całkiem rozsądny zakres i nie bedziesz się denerwować że coś jest za daleko żeby zrobić zdjęcie podczas gdy nie można podejść. Będą ci polecać tamrony i inne pokrywające zakres kita tyle tylko że nie mając żadnego tele nie zrobisz zdjecia czemuś co jest oddalone od ciebie i nie ma jak do tego podejść. czyli moim zdaniem, w tym wypadku lepszy kit +55-250 niż np. elka 24-70.

Nie znam cen nikona ale może warto się zastanowić nad którymś tanim nikonem i obiektywem 18-200. ale o tym więcej się dowiesz na forum nikona.

pamiętaj o zakupie dodatkowych baterii. zamienniki są dobre i tanie.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

leia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    jeżeli wypad do azji to z pewnością na dłużej.
    w związku z tym możesz przemyśleć zamiast wielu kart - laptop lub jakiś databank - nawet wypożyczenie.
    robienie zdjeć w rawach i dodatkowo w jpegach moim zdaniem to tylko zaśmiecanie kart i pamięci - której w dłuższej podróży będzie i tak za mało. (chyba że masz na tyle pamięci w postaci kart, laptopa lub databanków)

co do aparatu to za 3000 zł (całość) wielkiego wyboru nie ma - pozostają amartorskie lustrzanki (które wcale złe nie są)
    ponieważ zadałaś pytanie na forum canona to można polecać 400 d i wbrew większości porad forumowiczów(które pewnie się pojawią) polecam pozostanie przy kicie (18-55) i dokupienie canona 55-250. taki zestaw wcale zły nie jest (oczywiście są lepsze - wiele lepszych tylko czy cię na nie stać? z tego co piszesz nie)
    dodatkowo tym zestawem pokrywasz ogniskową 18-250 czyli całkiem rozsądny zakres i nie bedziesz się denerwować że coś jest za daleko żeby zrobić zdjęcie podczas gdy nie można podejść. Będą ci polecać tamrony i inne pokrywające zakres kita tyle tylko że nie mając żadnego tele nie zrobisz zdjecia czemuś co jest oddalone od ciebie i nie ma jak do tego podejść. czyli moim zdaniem, w tym wypadku lepszy kit +55-250 niż np. elka 24-70.

Nie znam cen nikona ale może warto się zastanowić nad którymś tanim nikonem i obiektywem 18-200. ale o tym więcej się dowiesz na forum nikona.

pamiętaj o zakupie dodatkowych baterii. zamienniki są dobre i tanie.
    dokładnie, mam laptopa także luzik z niezła pamięcią pewnie będzie mi towarzyszył, co do kasy tak wygląda sprawa ze spłukana będę w związku z wyjazdem masakrycznie drogie są same bilety...plan kupna aparatu mam od dawna myślałam jednak ze uda mi sie pożyczyc na wyjazd sprzęt a kupić w przyszłym roku kiedy sie trochę odkuje, jednak nie wypaliło i muszę pogodzić jedno i drugie. kurcze pasje są drogie...ale chyba lepiej je mieć mimo wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Jakis dziwny pomysl, zeby kupowac sobie lustro, szczegolnie jak sie nie ma z nim doswiadczenia. Dobry kompakt bedzie lepszym rozwiazaniem. Bo dobre szkla kosztuja bardzo duzo. Bedziesz rozczarowana rezultatmi, jezli kupisz 400D i jakies liche szklo do niego.

To tyle, moim zdaniem.

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    W!

Jakis dziwny pomysl, zeby kupowac sobie lustro, szczegolnie jak sie nie ma z nim doswiadczenia. Dobry kompakt bedzie lepszym rozwiazaniem. Bo dobre szkla kosztuja bardzo duzo. Bedziesz rozczarowana rezultatmi, jezli kupisz 400D i jakies liche szklo do niego.

To tyle, moim zdaniem.

Zdrowko
    Popieram - zaawansowany kompakt o wiele lepiej sprawdzi się w takiej podróży (w Twoim przypadku). Jeśli to ma być podróż, która się prędko nie powtórzy i zależy Ci na tym żeby nie popsuć zdjęć, to zostaw sobie lustro na później. Dobry kompakt, po ustawieniu programu tematycznego, pozwoli Ci się skupić na robieniu zdjęć, a nie walce z technikaliami i obsługą sprzętu.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta

Jakis dziwny pomysl, zeby kupowac sobie lustro, szczegolnie jak sie nie ma z nim doswiadczenia.
    Boże jaka argumentacja... Prawa jazdy też nie rób, bo po co skoro nie masz doświadczenia w jeździe autem. I nawet nie myśl o studiach skoro nie miałeś jeszcze ani jednej sesji w swoim życiu!

Ja również polecam 400D i oczywiście zarezerwowanie przed wyjazdem kilku tygodni na zaznajamianie się ze sprzętem

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Bedziesz rozczarowana rezultatmi, jezli kupisz 400D i jakies liche szklo do niego.
    Dziwne, wydawało mi się, że to fotografujący robi zdjęcia, a nie aparat i słoiki... Drogi obiektyw za Ciebie przecież dobrych zdjęć nie zrobi, czyż nie?
    Regulamin pkt 8.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów