Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Wątek: jaki aparat?

Domyślnie jaki aparat

Na wypad do azji potrzebny spory zapas kart. Proponuję wykonywać zdjęcia z RAWACH + najmniejszy jpg jako prewka.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Moze ja sie podlacze do tematu o polar.
    Chce kupic cos w miare taniego a dobrego aby zalozyc na szkiełka te co mam w stopce.Tylko nie piszcie o HELIOPAN-nie bo mnie nie stac aktualnie na niego.
    Co polecacie ?
    Canon 50 D, Canon 50 mm f/1.8, Tamron 28-75mm f/2.8, kit.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Dlaczego tak uwazasz?
    Nie wiem czy nowy firmware nadal tak ma ale starsze wersje miały problem z dużymi kartami. Możliwe że już wszystko w porządku, jeżeli tak to przepraszam za zamieszanie.
    A kart im więcej tym lepiej, jasne szczególnie jak jedzie się w taką podróż
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

leia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A-la-N Zobacz posta
    Na wypad do azji potrzebny spory zapas kart. Proponuję wykonywać zdjęcia z RAWACH + najmniejszy jpg jako prewka.
    tez tak myśle

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Nie wiem czy nowy firmware nadal tak ma ale starsze wersje miały problem z dużymi kartami.
    nie miały problemów z kartami 4gb (chyba że na bardzo wczesnych firmware), problemem była prędzej z jakość tych kart.

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja też obstawiam 400D + Tamron 17-50 2.8 + jakiś filtr polaryzacyjny + parę gb:razz: :razz: Akurat się powinieneś zmieścić

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Nie wiem czy nowy firmware nadal tak ma ale starsze wersje miały problem z dużymi kartami. Możliwe że już wszystko w porządku, jeżeli tak to przepraszam za zamieszanie.
    A kart im więcej tym lepiej, jasne szczególnie jak jedzie się w taką podróż
    Obecny firmware z karta 4GB nie sprawia klopotow - moze starsze go mialy - nie wiem.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

leia
    Guest

Domyślnie

dzięki za rady zastanowię sie nad tym Canonem rzeczywiście wygląda sensownie, kumpel polecił mi właśnie Panasonic Lumix DMC-FZ18 kompakt..ale chyba mnie nie przekonał ma co prawda bardzo dobre parametry jak na taką głupawkę ale jednak małpa

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

jeżeli wypad do azji to z pewnością na dłużej.
    w związku z tym możesz przemyśleć zamiast wielu kart - laptop lub jakiś databank - nawet wypożyczenie.
    robienie zdjeć w rawach i dodatkowo w jpegach moim zdaniem to tylko zaśmiecanie kart i pamięci - której w dłuższej podróży będzie i tak za mało. (chyba że masz na tyle pamięci w postaci kart, laptopa lub databanków)

co do aparatu to za 3000 zł (całość) wielkiego wyboru nie ma - pozostają amartorskie lustrzanki (które wcale złe nie są)
    ponieważ zadałaś pytanie na forum canona to można polecać 400 d i wbrew większości porad forumowiczów(które pewnie się pojawią) polecam pozostanie przy kicie (18-55) i dokupienie canona 55-250. taki zestaw wcale zły nie jest (oczywiście są lepsze - wiele lepszych tylko czy cię na nie stać? z tego co piszesz nie)
    dodatkowo tym zestawem pokrywasz ogniskową 18-250 czyli całkiem rozsądny zakres i nie bedziesz się denerwować że coś jest za daleko żeby zrobić zdjęcie podczas gdy nie można podejść. Będą ci polecać tamrony i inne pokrywające zakres kita tyle tylko że nie mając żadnego tele nie zrobisz zdjecia czemuś co jest oddalone od ciebie i nie ma jak do tego podejść. czyli moim zdaniem, w tym wypadku lepszy kit +55-250 niż np. elka 24-70.

Nie znam cen nikona ale może warto się zastanowić nad którymś tanim nikonem i obiektywem 18-200. ale o tym więcej się dowiesz na forum nikona.

pamiętaj o zakupie dodatkowych baterii. zamienniki są dobre i tanie.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

leia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    jeżeli wypad do azji to z pewnością na dłużej.
    w związku z tym możesz przemyśleć zamiast wielu kart - laptop lub jakiś databank - nawet wypożyczenie.
    robienie zdjeć w rawach i dodatkowo w jpegach moim zdaniem to tylko zaśmiecanie kart i pamięci - której w dłuższej podróży będzie i tak za mało. (chyba że masz na tyle pamięci w postaci kart, laptopa lub databanków)

co do aparatu to za 3000 zł (całość) wielkiego wyboru nie ma - pozostają amartorskie lustrzanki (które wcale złe nie są)
    ponieważ zadałaś pytanie na forum canona to można polecać 400 d i wbrew większości porad forumowiczów(które pewnie się pojawią) polecam pozostanie przy kicie (18-55) i dokupienie canona 55-250. taki zestaw wcale zły nie jest (oczywiście są lepsze - wiele lepszych tylko czy cię na nie stać? z tego co piszesz nie)
    dodatkowo tym zestawem pokrywasz ogniskową 18-250 czyli całkiem rozsądny zakres i nie bedziesz się denerwować że coś jest za daleko żeby zrobić zdjęcie podczas gdy nie można podejść. Będą ci polecać tamrony i inne pokrywające zakres kita tyle tylko że nie mając żadnego tele nie zrobisz zdjecia czemuś co jest oddalone od ciebie i nie ma jak do tego podejść. czyli moim zdaniem, w tym wypadku lepszy kit +55-250 niż np. elka 24-70.

Nie znam cen nikona ale może warto się zastanowić nad którymś tanim nikonem i obiektywem 18-200. ale o tym więcej się dowiesz na forum nikona.

pamiętaj o zakupie dodatkowych baterii. zamienniki są dobre i tanie.
    dokładnie, mam laptopa także luzik z niezła pamięcią pewnie będzie mi towarzyszył, co do kasy tak wygląda sprawa ze spłukana będę w związku z wyjazdem masakrycznie drogie są same bilety...plan kupna aparatu mam od dawna myślałam jednak ze uda mi sie pożyczyc na wyjazd sprzęt a kupić w przyszłym roku kiedy sie trochę odkuje, jednak nie wypaliło i muszę pogodzić jedno i drugie. kurcze pasje są drogie...ale chyba lepiej je mieć mimo wszystko

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów