Witam i dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi , najbardziej koledze Scream , ta wypowiedz do mnie najbardziej przemówiła , z tym że nie będę sprzedawał 20D , tylko muszę się nauczyć obrabiać zdjęcia w jakimś programie , bo skoro wszyscy tak robią i tak ma być z tą ostrością i kolorkami , to przecież tak duża liczba użytkowników nie może się mylić . Co do szkieł jakie podpiąłem do aparatu to Canon 28-105 3,5-4,5 usm , zakupiłem specjalnie 50mm 1,8 ll , posiadam też inne szkła ale ich nie podpinałem , próby robiłem na tych co wymieniłem . Padły też pytania jak robię zdjęcia , no chyba normalnie jak każdy , jak robię jakieś widoczki to mała dziurka ,jak jakiś portrecik to duża z czasami też wiem o co chodzi , ogólnie nie mam problemu z kadrem, głębią z zamrażaniem ruchu , rozmyciem tła , problem jest z ostrością fotek , ale to już nie problem , bo podobno tak ma być . Fotek nie wrzucę na forum bo jeszcze nie bardzo wiem jak to zrobić , ja jeszcze do nie dawna, żeby wyłączyć komputer to wtyczkę z sieci wyciągałem .Myślę że sporo muszę się jeszcze nauczyć .Jeśli ktoś mógłby wstawić tutaj swoje zdjęcie takie bez obróbki i z takiego szkła jak ja to bym bardzo prosił , bym może sobie porównał tę ostrość , chociaż nie wiem czy to dobry pomysł (różne warunki , różne ustawienia przysłon i w ogóle ). Dziękuję i pozdrawiam