Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Użytkowanie akumulatorów w BatteryPack'u

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alfik Zobacz posta
    a ja mam gripa i uzywal akumulatorkow AA i jestem bardzo zadowolony , za pierwszym razem wykonałem dobrze ponad 2500 zdjec , a teraz znowu zaladowalem i starczy mi pewnie na kolejny miesiąc bez ładowania :-)
    Tak optymistycznie bym do tego nie podchodził. Standardowe akumulatorki Ni-Mh mają niemiłą przypadłość jaką jest samorozładowanie. Po miesiącu czasu (zakładając że były naładowane w 100% i tylko leżały) może będą miały jeszcze ze 30% zmagazynowanej energii. Podobno niezłą alternatywą są akumulatorki Sanyo Eneloop które zachowują energię zdecydowanie dłużej.
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skorpion Zobacz posta
    Tak optymistycznie bym do tego nie podchodził. Standardowe akumulatorki Ni-Mh mają niemiłą przypadłość jaką jest samorozładowanie. Po miesiącu czasu (zakładając że były naładowane w 100% i tylko leżały) może będą miały jeszcze ze 30% zmagazynowanej energii. Podobno niezłą alternatywą są akumulatorki Sanyo Eneloop które zachowują energię zdecydowanie dłużej.
    i własnie takowych używam Sanyo Eneloop wiec sie nie martwie ( narazie) :-)
    400D+kit+canon 28-80 3.5-5.6 III + canon 80-200 4.5-5.6 canon 50mm 1.8 cosina 100-400 4.5-6.7 dużo chęci do nauki :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Przy użyciu Delty BG-E3 z dwoma zamiennikami o pojemnosci 2500 i plus obiektyw ze stabilizacją robię średnio 700 zdjęć (w tym około 10% z lampą).
    Pozdro.

Uprawnienia umieszczania postów