Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 152

Wątek: Zawód fotoreportera

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Uwierz mi, parę razy w życiu sport sfotografowałem.
    Ja tylko neguje fakt umieszczania takich zdjęć w portfolio - w końcu sam prosiłeś o ocenę...

Naczelna zasada w przypadku braku sprzętu brzmi - nie próbuj robić zdjęć których nie zrobisz. spróbuje je zrobić inaczej.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ok, dzięki za radę. Moim problemem jest to, że jak ktoś pisze że coś źle robię, to ja od razu zaczynam się tłumaczyć.

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Pokazujesz 40 zdjęć - nie ma sensu. Wybierz tak z 20 najlepszych. Adamek dobrze mówi - odwróceni plecami/z zasłoniętą twarzą są tu niepotrzebni. Inna sprawa - czy zawsze jesteś w stani zrobić zdjęcia prezentujące taki poziom czy to jest Twoje the best from the best from the best? Jeśli to drugie - to sobie jeszcze podaruj gazetę - bo najważniejsze w foto prasowej jest nie tyle to, żeby zrobić rewlacyjne zdjęcie, ale to, żeby _zawsze_ zrobić zdjęcie.
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Uzależniony

Domyślnie

zdj nr 38 bylo by swietne ale widze ze ostrosc siadla na rękę w białym a nie na panią rozdającą upominki...
    zdj nr 3 obciąłeś mu ręke - niewybaczalne...
    7 - uśmiałem się - podoba mi się
    16 - karatecy niezli ale ostrość znów siadła gdzie indziej a mianowicie na sędziego

niezłe masz nawet te zdjęcia ale bez tele to raczej nie zdziałasz za wiele:/
    ja mam 400D i też cholernie sobie nie trafia ostrością wiec znam ten ból...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sir-torpeda Zobacz posta
    Pokazujesz 40 zdjęć - nie ma sensu. Wybierz tak z 20 najlepszych.
    Wiem, wybrałem na razie 40, bo tyle miałem darmowych odbitek w FJ. Teraz z tego wybiorę 20.
    Adamek dobrze mówi - odwróceni plecami/z zasłoniętą twarzą są tu niepotrzebni.
    Nie wiem czy dobrze myślę, ale jak powiem im, że z kita to tylko tyle idzie wyciągnąć to mnie zrozumieją? :P
    Inna sprawa - czy zawsze jesteś w stani zrobić zdjęcia prezentujące taki poziom czy to jest Twoje the best from the best from the best?
    Generalnie, to moje foty nie odstają aż bardzo od tych wybranych, być może niektóre są nawet lepsze, gdyż jeszcze wybieram zdjęcia kierując się emocjami, ale walczę z tym. Możesz sobie tak na szybko zobaczyć przekrój zdjęć na : http://www.micles.cba.pl/galeria/

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    niezłe masz nawet te zdjęcia ale bez tele to raczej nie zdziałasz za wiele:/
    Z tym to są cały czas problemy, kasę się ciężko zbiera. Na razie 580, bo spodobało mi się na studniówce odbijanie od sufitu pożyczoną.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 01-02-2008 o 23:02

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powiem Ci tak.
    Żadnej redakcji/agencji z którą współpracuję nigdy nie interesowało czym robię zdjęcia.
    Skoro umiem je zrobić dobre...

A jeśli bym nie umiał zrobić dobrych zdjęć, to tym bardziej by to ich nie interesowało - bo nie interesowałaby ich moja osoba w ogóle.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany

Domyślnie

Podoba mi się to z samochodów z długim czasem i te z kosza -szerokie.
    Wydra może być, ale redakcje mają go full, wośp - ok, ale szum, super ze szpalerem żołnierzy i ,,asystą'' - dobre reportersko, teatralne też ok. Dawaj folio do gazety, spokojnie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z tym to są cały czas problemy, kasę się ciężko zbiera. Na razie 580, bo spodobało mi się na studniówce odbijanie od sufitu pożyczoną.
    kup sobie 550EX albo 420EX
    wyjdzie taniej a tez działa i to naprawde dobrze...
    ja sam uzywam 550EX i naprawde nie mam na co narzekać...

580EX - ok. 1350zł
    - 550EX - ok. 800zł
    -------------------------
    450zł - do tego dołożysz jakieś 300zł i masz sigme 70-300APO która optycznie wysiada dopiero przy 70-200 L
    i za cene nie wiele wieksza od lampy masz jeszcze tele
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nah. Już zdecydowałem się bardziej na 580EX I , bo qmpel sprzedaje miesięczną za 1000. Jak już kupować lampę, to najmocniejszą.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ogólnie zdjęcia masz dobre, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Sportowe kadruj ciaśniej, a potem na kompie obcinaj ile możesz, żeby nie było kompletnie nic zbędnego. Tak mnie przynajmniej uczyli co do sportu. A co do reszty to unikaj kadrów centralnych jak ognia (choć u Ciebie z tym nie na problemu).

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów