Pikczer, zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Nie powiedziałem przecież złego ani słowa o tragedii tych ludzi czy o moim stosunku do niej. Krytyka dotyczy tylko i wyłącznie manipulacji agencji, polegającej na wykorzystaniu ludzkich nieszczęść do budowania sensacji i sprzedawania jej. Dlatego wolałbym gdyby magnum zrobiło reportaż o nieludzkim traktowaniu upośledzonych dzieci na Białorusi. Bohaterowie ci sami, tylko więcej w tym rzetelności i prawdy kosztem chwytliwej sensacji.
Korean, proponuję zanim zaczerpniesz powietrza przed następną tyradą - pomyśl. Myślenie nie boli. Na podstawie tylko tutaj wyrażonych opinii nie ważył bym się osądzać czyjegoś człowieczeństwa, mogę natomiast z pewną dozą prawdopodobieństwa wnioskować czy ktoś umie czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć. Czy gdyby agencja Magnum pokazała rozjechanego przez pociąg człowieka, pokawałkowanego, z urwaną głową, bebechami na wierzchu, którego wnętrzności zbiera opłakująca rodzina - i podpisała: "oto rezultat dopuszczenia do stosowania kolei" nie miałby prawa jako człowiek, jako amator od ptaszków powiedzieć, że to manipulacja? Bez ŻADNEJ oceny skali tragedii? Pomyśl.