Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [Magnum Photos] Chernobyl Legacy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie odbieram jako ataku

moja opinia na temat znanej agencji fotograficznej jest kiepska, kiedy ta agencja wypuszcza wyciskacza łez tudzież materiał po którym zbiera na wymioty w stylu wygrywającym WPP - bez zasadniczego związku z realiami. To manipulacja.

I taka uwaga: ja nie napisałem, że dla każdego spustoszenia Czarnobyla są "oczywiste'. Napisałem, zę są znane, czyli są dostępne materiały badawcze i statystyczne. I wskazują jak pisałem na problemy z tarczycą, a nie hordy potworów z trzema nogami.

Uwaga druga: fotografie szokują i tego nie kwestionuję, ale z katastrofą związek mają stosunkowo niewielki, i o to mi właśnie chodzi. Należało by to raczej zatytułować: "III świat w sercu Europy, tudzież "jaskiniowe metody opieki społecznej i medycznej na Białorusi" ewentualnie - "rezultaty zaniedbań opieki zdrowotnej uczyniły z dzieci potwory". Bo pewnie z połowa tych pokazanych pokrzywionych twarzy z katastrofą nie ma nic wspólnego. Podobne dzieci można oglądać i w Polsce, tylko otoczone opieką i miłością, ubrane i w kolorze.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna Awatar Korean

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie odbieram jako ataku

moja opinia na temat znanej agencji fotograficznej jest kiepska, kiedy ta agencja wypuszcza wyciskacza łez tudzież materiał po którym zbiera na wymioty w stylu wygrywającym WPP - bez zasadniczego związku z realiami. To manipulacja.

I taka uwaga: ja nie napisałem, że dla każdego spustoszenia Czarnobyla są "oczywiste'. Napisałem, zę są znane, czyli są dostępne materiały badawcze i statystyczne. I wskazują jak pisałem na problemy z tarczycą, a nie hordy potworów z trzema nogami.
    To nie jest atak na twoją osobę, to tylko wyrażenie obaw o twoim człowieczeństwie.

A i nie obraź się, ale obraz fotografa ptaszków amatora( żeby była jasność dobrego) oceniającego agencje magnum jest trochę śmieszny.

Jeżeli uważasz że "materiały badawcze i statystyczne" oddadzą tragedie ludzi których to dotknęło to masz strasznie dziwny tok rozumowania(po za tym proponuje Tobie jeszcze zwrócić uwagę na to kto przeprowadzał dane badania, i czy przypadkiem nie miał interesów żeby zaniżyć liczbę ofiar, powikłań). Jasne że w większości następstwami były wspomniane przez Ciebie problemy z tarczycą. Tylko te chordy potworów z trzema nogami jak nazwałeś istoty ludzkie których dotknęła tragedia też były. Powstały na ich temat filmy dokumentalne których zapewne nie widziałeś, w których lekarze stwierdzają ze jest to bezpośrednie następstwo promieniowania. No ale po co tam jakieś filmy skoro raporty są opublikowane.

Fotoreportaż nigdy nie był nie jest ani nie będzie obiektywny, to po prostu nie możliwe. Pokazuje on tylko wycinek prawdy, w tym wypadku dotyczącej być może tylko 1% chorób wywołanych przez promieniowanie, ale nadal prawdy.

Uprawnienia umieszczania postów