Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Ja mam nadzieję, że mi troche więcej czasu zostało chociaż nigdy nic nie wiadomo dlatego trzeba się spieszyć...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    moja prawie żona póki co nic nie gada i twierdzi że to moja sprawa na co wydaje kasę którą sam zarabiam ale....
    Właśnie... póki co...

A tak na marginesie: fakt posiadania potomstwa dość drastycznie ogranicza wolne środki i to jest paradoks: jest kogo fotografować a nie ma czym...
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak? U mnie tak (i tak pare razy juz bylo) - okolo 16.00
    Ja (komorka dzwonie): "Kochanie zgadnij co"
    ONA - "Co"
    JA - "Zgadnij co mam na biurku"
    ONA - "no nie wiem"
    JA - "przesylka z HK, ten obiektyw co wczoraj rano zamowilem juz dzisiaj jest u mnie na biurku"
    ONA - "i co cieszysz sie?"
    JA - "jak dzieciak, zaraz ide do domu- zapinam pod puszke i postrzelam"

Koniec
    Nie musisz sie tlumaczyc. Kupujesz i koniec.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ja tam postanowiłem się obkupić jeszcze przed zmianą stanu cywilnego, moja prawie żona póki co nic nie gada i twierdzi że to moja sprawa na co wydaje kasę którą sam zarabiam ale.... nie potrafi zrozumieć że 2kzł za szkiełko to jest mało a 1,5 kzł za lodówkę to jest dużo :-)
    To nie zapomnij spisać intercyzy ;-)

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Jak? U mnie tak (i tak pare razy juz bylo) - okolo 16.00
    Ja (komorka dzwonie): "Kochanie zgadnij co"
    ONA - "Co"
    JA - "Zgadnij co mam na biurku"
    ONA - "no nie wiem"
    JA - "przesylka z HK, ten obiektyw co wczoraj rano zamowilem juz dzisiaj jest u mnie na biurku"
    ONA - "i co cieszysz sie?"
    JA - "jak dzieciak, zaraz ide do domu- zapinam pod puszke i postrzelam"

Koniec
    Nie musisz sie tlumaczyc. Kupujesz i koniec.

Ech żeby jeszcze było za co... :sad:
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Coś już napisał Awatar acekd
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W ramach wymiany doświadczeń w trudnych bojach z żonami
    Mój sposób z wczorajszego dnia....
    Kupiłem w małpkę (oczywiście canona A560) dla wnuczki oraz 35L dla mnie. Zapłaciłem łącznie ........... 620 zł (!?). Sprawiłem wnuczce i żonie mnóstwo radości i zainteresowania małpką, obiektyw z racji niewielkich rozmiarów nie zwrócił większej uwagi.
    Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A może po prostu powiedzieć, że chcesz mieć coś długiego, grubego?Na pewno zrozumie

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    To nie zapomnij spisać intercyzy ;-)
    Nie sądzę aby była tak potrzeba :-) Póki co pełna aprobata... tylko musiałem sie nauczyć robić pamiątkowe gnioty z ostrym widoczkiem w tle, żeby lepsza połówka też coś miała z mojego hobby :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta
    Właśnie... póki co...

A tak na marginesie: fakt posiadania potomstwa dość drastycznie ogranicza wolne środki i to jest paradoks: jest kogo fotografować a nie ma czym...
    No w tym przypadku jest o co grać. Jasna stałka: "no bo maleństwu nie wolno świecić lampą w oczka. A tele? - żeby ładniejsze portrety maleństwu zrobić. Maleństwo dorośnie i też będzie chciało zobaczyć jak wyglądało zaraz po urodzeniu. Zobacz jak mało mamy swoich zdjęć!" ;-)

A tak na serio - trzeba mieć wyrozumiałego partnera. Jak kocha to cieszy się naszym szczęściem. Chociaż faktem jest że za każdym razem (a to elka, a to 40ka) kupowałem coś większego "dla domu". I to chyba najsprawiedliwsze wyjście :-)

Zostało mi jeszcze jedno marzenie: 16-35 2,8L, ale to już poza zasięgiem finansowym, tego to nie tylko moja rodzina by nie przełknęła, ale i ja sam :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    A tak na serio - trzeba mieć wyrozumiałego partnera. Jak kocha to cieszy się naszym szczęściem. Chociaż faktem jest że za każdym razem (a to elka, a to 40ka) kupowałem coś większego "dla domu". I to chyba najsprawiedliwsze wyjście :-)
    Tylko problem nie leży w wyrozumiałości partnera, a w kasie niestety. Kupowanie sprzętu na raty ma tę wadę, że te raty trzeba spłacać... Chyba muszę sobie jakieś tańsze hobby znaleźć, np motylki nie widziałem jeszcze pęsety czy lupy w cenie powyżej kilkuset złotych... Nawet z czerwonym paskiem

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów