Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
To znaczy że nie mam studia i nie będę miał gdyż aż do tego stopnia fotografią się nie zajmuję.Chodziło mi o to że czasem jak bym miał ochotę to coś sobie popstrykam bo wydanie 150 zł na lampy nie jest wielkim wydatkiem no ale jeżeli mam jeszcze dokladać do tego większą sumę lub to co kupię ma być marne to szkoda mi na to wydawać.Lepiej poczekać i kupić sobie coś porządnego jak już będę tego naprawdę potrzebował.
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Kup sobie 2 żarówki błyskowe z normalnym gwintem na 230V (możesz je wkręcić w zwykłą oprawkę) - ja do zabawy nie kupowałem klipsów ani statywów a używam lampek biurowych takich wyginanych jakby na sprężynie (tzw. "gęsia szyja") z kloszem pomalowanycm na biało od środka (typowe lampki biurkowe) - można błyskawcznie przestawiać, mam lampki tylko z fotocelą bez synchro więc wyzwalam błyskiem z 580 ustawionej w tryb M (bo w e-TTL przedbłysk wyzwala żarówki) - w 150 zł się zmieścisz i się pobawisz..
I jak pisałem - okulary przeciwsłoneczne dla modeli![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|