Strona 11 z 68 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 674

Wątek: 450d :)

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    I co to ma być to 24?
    co tylko chcesz
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Generalnie fajny ten nowy 450D, ale jeden dość istotny dla mnie krok w tył: tylko 6 RAW w serii, 400D miał 9. Ja robię tylko w RAWach. To pewnie przez te SD, które chyba też są krokiem w tył.
    Na pewno nie zależy to od SD, bo cała seria idzie najpierw do pamięci aparatu. Zmniejszenie serii idzie za wielkością zdjęcia a więc wypełnienia pamięcią podręczną w aparacie. Zmniejszenie serii w 450 D jest spowodowane 14bit

Pozdrawiam Canonowców do tej pory słuchacz : )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Na pewno nie zależy to od SD, bo cała seria idzie najpierw do pamięci aparatu. Zmniejszenie serii idzie za wielkością zdjęcia a więc wypełnienia pamięcią podręczną w aparacie. Zmniejszenie serii w 450 D jest spowodowane 14bit

Pozdrawiam Canonowców do tej pory słuchacz : )
    No 14bit i 12MP to na pewno więcej niż 12bit i 10MP i to właśnie o te 1,4. Ale dlaczego wydłużyła się seria w JPG? JPG z 450D będzie mniejszy niż z 400D?

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

No 14bit i 12MP to na pewno więcej niż 12bit i 10MP i to właśnie o te 1,4. Ale dlaczego wydłużyła się seria w JPG? JPG z 450D będzie mniejszy niż z 400D?
    Zastosowano szybszy procesor obróbki obrazu?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Zastosowano szybszy procesor obróbki obrazu?
    Dokładnie

Domyślnie

To nie jest istotne czy jest 450D czy pojawi się później 500D itd, itd. Dopóki Canon nie zacznie przykładać się do jakości produkowanych aparatów oraz dopóki będzie posiadać tak beznadziejny serwis - dopóty nie będzie dobrze.

Ok. jest nowy 450D. Fajnie.

Niedawno musiałem sprawdzić 7 sztuk nowych Canon-ów 400D. Każdym wykonałem 2 zdjęcia (Tamron 17-50, F32) i okazało się że każdy nowy 400D ma zasyfioną fabrycznie matrycę !!! Każdy.
    Oczywiście cała dostawa została odesłana, kolejnej nie miałem czasu już sprawdzać ale to pokazuje "dbałość" o jakość Canon-a. Można później pojechać do serwisu Canon-a i na gwarancji raz wyczyścić matrycę. Ale ten jeden raz powinien być zarezerwowany na zabrudzenie wynikające z użytkowania a nie fabrycznego zasyfienia CMOS-a.

Już nie wspomnę że wbudowany układ strzepujący brud powinien chyba działać ... Canon powinien zastanowić się nad tym, aby usunąć niedziałający moduł strzepujący brud/kurz tylko powinni umieścić ma matrycy wycieraczkę ze spryskiwaczem ...

Zobaczymy jak będzie z 450D z brudnymi matrycami (taka promocja - nowy aparat + brudna matryca .. ), notorycznym problemem z poprzednika FF/BF, jak będzie z szumami na zdjęciach .. W tej kwestii jestem pesymistą ....

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Niedawno musiałem sprawdzić 7 sztuk nowych Canon-ów 400D. Każdym wykonałem 2 zdjęcia (Tamron 17-50, F32) i okazało się że każdy nowy 400D ma zasyfioną fabrycznie matrycę !!! Każdy.
    Oczywiście cała dostawa została odesłana

Ty tak na poważnie?
    Przy takiej przesłonie to chyba żaden DSLR nie będzie miał idealnie czystej matrycy! To jest po prostu niemożliwe
    Mniejsze lub większe paprochy zawsze się pojawią, czy to w produkcji, czy w transporcie, u każdego producenta. Grunt, żeby były na filtrze, a nie pod
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pojawił´się bogatszy opis wszystkich nowości w 450D na dpreview.
    http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dchanges.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jest jeszcze nadzieja, mala drobna na nastepce 5D, moze dzis w nocy....jesli jesien to nie najlepiej to wyglada niestety....canon straci duzo klientow na czesc nikona D3 oraz D300.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SinLight Zobacz posta
    Jest jeszcze nadzieja, mala drobna na nastepce 5D, moze dzis w nocy....jesli jesien to nie najlepiej to wyglada niestety....canon straci duzo klientow na czesc nikona D3 oraz D300.
    Jeśli nawet jest to prawda, że stracił to Dziękować Bogu nie nasza sprawa. Może nawet wyjdzie nam to na dobre. Natomiast niestety wątpię mocno, że jest to jakaś masowa migracja. Szczególnie biorąc pod uwagę obecną cenę 5D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2008 o 20:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 68 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów