Strona 10 z 68 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 674

Wątek: 450d :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SLIWKA Zobacz posta
    Myśląc logicznie i ekonomicznie warto kupić teraz puszkę 400D, ponieważ są spekulacje iż C robi miejsce na rynku dla czegoś zupełnie taniego, dlatego też pchnął 400D do przodu i będzie kosztował ok 2500zł natomiast za 1700 zł dostaniemy jeszcze dziś 400D natomiast "jutro""okrojona wersję 400D np EOS 250D który będzie konkurował bezpośrednio z zaawansowanymi kompaktami idt.
    450D ma kosztowac ok 800 $. co do Twojej logiki z 250d i bezpodstawnymi obawami sie nie zgadzam. 400d stanieje kolejne 300 zl jak to bylo z 350d. nie ma wiec nerwow ze nagle zabraknie 400d i ze bedzie musial kupic 250d. glupota. kto bedzie mial kase to kupi 450d, kto nie to uzywke 400d ktorych bedzie, juz jest sporo na rynku wtornym.

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Tamie mm potrafią zrobić cuda jezeli chodzi o trzymanie puszki
    No do starej 300d (142x99x72) to jeszcze mu trochę zostało. Ale w stosunku do 450 podwyższyli nieco puszkę (remedium na sterczący mały palec ?) no i uchwyt wydaje się głębszy. Więc w sumie może będzie się go lepiej trzymać.

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    Przesiadka z 400D na 450D to ponoc takze koniecznosc zmiany gripa, gdyz ten ma byc inny, wiekszy (wiec z 400/350d nie wsadzisz).
    Na to wygląda że zapas akumulatorków też do wymiany (nowe mają być pojemniejsze/bardziej wydajne)
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

400D został w lineup. Więc bym proponował nie rozdzierać szat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    taaa
    400
    127x94x65

450
    129x98x62

czyli sporo zwiększyli:
    2x4x3=24
    I co to ma być to 24? Bo chyba nie przyrost objętości, to trzeba by policzyć trochę inaczej.

Generalnie fajny ten nowy 450D, ale jeden dość istotny dla mnie krok w tył: tylko 6 RAW w serii, 400D miał 9. Ja robię tylko w RAWach. To pewnie przez te SD, które chyba też są krokiem w tył.

Pozmieniali też ustawienie przycisków
    Nie widzę też przycisku JUMP, a używam czasem (ale pewnie jest jump pod jakimś innym) no i przycisk do PictureStyle wygląda jakby nie można go było przeprogramować, a tego akurat wcale nie używam. Za to przycisk do ISO chyba lepiej ustawiony i ten od korekty ekspozycji chyba większy - to na plus.

Ciekawe też co w nowych CF. Ja poproszę skojarzenie MLU z selftimerem i skojarzenie punktowego pomiaru z pamięcią ekspozycji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alfsky Zobacz posta
    Na to wygląda że zapas akumulatorków też do wymiany (nowe mają być pojemniejsze/bardziej wydajne)
    Na starych LV nie pociągnąłby długo. Ciekawe jak szybko Chińczycy wypuszczą tanie zamienniki... Tydzień, dwa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na starych LV nie pociągnąłby długo. Ciekawe jak szybko Chińczycy wypuszczą tanie zamienniki... Tydzień, dwa?
    hehe, pojawia sie szybciej niz nowe 450D w pułkach. moze nawet juz sa (jesli akumlatorki sa uzywane juz obecnie w innych sprzetach)

Coś już napisał

Domyślnie

ciekawy jestem tego kit'a ze stabilizacją, może optycznie go poprawili.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja sobie myślę że to jest aparat który ostro zagra na rynku. Ciekawe jeszcze co pokaże Nikon w najbliższym czasie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Taki był cel jego wprowadzenia.
    Mnie natomiast rozśmieszyły zdjęcia nim zrobione na japońskiej stronie Canona. Jak na razie dwa jedyne (portet i kolarzy) zrobiono przy użyciu obiektywów, które są wielokrotnie droższe od samego korpusu i średnio będę interesować docelowych konsumentów. Najczęściej kończy się na kicie.
    Oczywiście każdy do 450D może sobie kupić 400/2.8 i 85/1.2, lecz IMHO to jest pocieszne
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 24-01-2008 o 13:46 Powód: literówka

Strona 10 z 68 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów