Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zabezpieczanie zdjęć hasłem

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Można zahasłować konkretne pliki programem Folder Guard. To podobne
    rozwiązanie jak z zipem tylko bez pakowania. Ja miałem raczej na myśli jakiś
    konkretny program graficzny np. Irfanview w którym hasłujemy cześć zdjęć a
    następnie odpalamy pliczki i oglądamy sobie w tymże programie. Kiedy
    dojdziemy do zahasłowanego pojawia się komunikat "Wpisz hasło aby obejrzeć"
    i tyle. Tylko Irfan takiej funkcji nie posiada A mam wrażenie, że kiedyś
    taki program widziałem.
    bo moze ktos sobie taki programik napisal, w sumie to nie takie trudne
    co do wyciagania zdjec z exe to oczywiscie sie da, ale jesli zdjecia nie sa dolaczone do exe jako resources tylko inaczej to juz lipa

co do lamania zipa w 2h - wszystko zalezy od dlugosci i skomplikowania hasla.
    pozdrawiam
    orzeh

Domyślnie

A może coś takiego
    Crypton 1.2

Coś już napisał Awatar kompi

Domyślnie

Hosting obrazków, jak inne ale wyróżnia się m.in: -możliwością zabezpieczenia obrazka hasłem -możliwością usunięcia obrazka -możliwością uploadu obrazka prosto z konsoli linuksa

http://img.nopaste.pl/
    http://pano360.pl |
    Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompi Zobacz posta
    -możliwością uploadu obrazka prosto z konsoli linuksa
    Na Imageshacka też się da

Coś już napisał Awatar kompi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Na Imageshacka też się da
    Ten śmieszny opis z wykopu skopiowałem. Pewnie jeszcze inne cuda wianki można robić typu kopiowanie prosto z dyskietki, pulpitu i pewnie z Mac'a też sie da
    http://pano360.pl |
    Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Miasto
    Inowrocław (PL), Dublin (IRL)

Domyślnie fotki dla znajomych w PDF-ie

Ja mam sposob na "pokazywanie zdjec znajomym nie dajac zdjec". W pierwszym etapie robie prezentacje w MS PowerPoint (lub podobny w Open Office), i dalej drukuje do pliku PDF.
    Sprawdzony sposob, koncowy efekt zajmuje malo miejsca, mozna wstawic komentarze. A klikniencie w AdobeReader CTRL+L daje efekt wyswietlenia na calej stronie i robi sie ztego praktycznie pokaz slajow.
    W OpenOffice drukowanie do PDF jest w standardzie, natomiast do MS Office mozna zainstalowac odzielny program ktory robi takie wirtualne wydruki do PDF.
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez welerowicz Zobacz posta
    Ja mam sposob na "pokazywanie zdjec znajomym nie dajac zdjec". W pierwszym etapie robie prezentacje w MS PowerPoint (lub podobny w Open Office), i dalej drukuje do pliku PDF.
    Sprawdzony sposob, koncowy efekt zajmuje malo miejsca, mozna wstawic komentarze. A klikniencie w AdobeReader CTRL+L daje efekt wyswietlenia na calej stronie i robi sie ztego praktycznie pokaz slajow.
    W OpenOffice drukowanie do PDF jest w standardzie, natomiast do MS Office mozna zainstalowac odzielny program ktory robi takie wirtualne wydruki do PDF.
    A w jakim wymiarze - bo jak A4 czy coś podobnego to przecież nie problem wyciągnąć zdjęcia z pdf'a do jpga..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A w jakim wymiarze - bo jak A4 czy coś podobnego to przecież nie problem wyciągnąć zdjęcia z pdf'a do jpga..
    Zdjęcia to nie problem wyciągnąć z czegokolwiek, bo w końcu jest PrintScreen... ;-)

A co do slideshow w PDF, to jest to o tyle fajne, że nawet można definiować efekty przejść między stronami :-) Kiedyś bawiłem się pakietem do LaTeXa p.t. "prosper" który pozwalał całkiem zgrabne prezentacje w PDF robić.

Domyślnie

Znalazłem coś takiego:
    http://www.image-encrypt.com/
    http://www.image-encrypt.com/documen...umentation.htm
    Why encrypting images

There is a very high likelihood that someone is looking at you photos, do YOU want that? Computers are vulnerable newly found breaches in windows, web browser and other software is discovered almost on a daily basis. People can get access to your photos for example by hacking, a virus, vlan, shared folders or simply by using the same computer as you.

By encrypting your photos with image encrypt you make sure it is you that decide who sees your photos. Encrypting images help you protect your privacy and secure company secrets. Viewing encrypted images is just as easy as viewing normal images with the inzomia image viewer.

Some Features:

* Protects privacy.
    * Easy to use.
    * Automatically decrypts photos before viewing ( provided you have the key )
    * Safe, Keeps track of the key id used for encyption eliminating the risk to ruin files by encrypting twice.
    * Integration with inzomia image viewer.
    * Uses the secure TwoFish algorithm.
    * Gives a meaningful error message when the wrong key is used.

Inzomia image encrypt
    Start protecting your privacy today and download Inzomia image encrypt.
    The free version of Inzomia image encrypt has support to remove protection from an unlimited number of photos and to protect up to 200 photos.
    The program is not time limited.
    Właśnie coś staram się zaszyfrować...ale plik poniżej 200kB coś mu bardzo długo idzie zaszyfrować...Poza tym te klucze do fotek zaszyfrowanych nie będą chyba zbyt wygodne. Wygodniejszy chyba będzie zwykły zip/rar itp.

Może coś z tej strony:
    http://www.tropsoft.com/
    to wygląda zachęcająco:
    Private Pix™ media player allows the user to encrypt private files and then view them while they are still encrypted! Use it for video, audio, and images. It even helps keep them organized! Look at files one-by-one or all at once with thumbnail view. Zoom in for extra clarity with the handy magnifying glass tool. Set up a slideshow with the autoplay feature, then sit back and enjoy!

Need to keep sensitive pictures or videos safe from your spouse, boss, or kids? No problem! Encrypt your collection or use the hidden folders feature and they'll never find those secret files!
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 28-01-2008 o 20:45

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów