Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to ja dorzucę kilka niekoncertowych z 70-200 2.8L (bez IS'a) przy 200mm z ostatniego rzędu z ręki... oceńcie sami czy Is potrzebny czy nie i czy fotograf robił te zdjęcia czy obiektyw
    pozdrawiam
    Nie będę nawet starał się być oryginalny i powtórzę, że łatwiej wyłączyć IS jak się go ma, niż włączyć, jak się go nie posiada
    No, a jak byś szedł/leciał jutro na walkę Andrew, to weź tylko body i sam sobie odpowiedz na ostatnie pytanie

A poważniej - mało kto się przyznaje, ale mnie na przykład ręce drżą i do IS przekonałem się daaawno temu, kiedy Canon oferował go do kamer Hi8mm.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie będę nawet starał się być oryginalny i powtórzę, że łatwiej wyłączyć IS jak się go ma, niż włączyć, jak się go nie posiada
    No, a jak byś szedł/leciał jutro na walkę Andrew, to weź tylko body i sam sobie odpowiedz na ostatnie pytanie
    mnie tam ręce nie drżą, a po za tym monopod jest 10x tańszy niż IS,
    będę bronił tezy że IS to marketingowy bullshit! bo przecież w staLkach go nie montują...
    po za tym to zbędny kawa ek szkła który wpływa na jakość, a mechanizm który go porusza potrzebuje elektrowni atomowej do zasilania ...

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://plfoto.com/1440319/zdjecie.html

Mniejsze, ale i tak widac jaki jest fajny bokeh na 2.8 przy 135mm - z pierwszych testów nowego szkiełka

Talking

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    http://plfoto.com/1440319/zdjecie.html

Mniejsze, ale i tak widac jaki jest fajny bokeh na 2.8 przy 135mm - z pierwszych testów nowego szkiełka
    a dopiero jaki jest fajny bokeh na 2.0 przy 135mm (stałce rzecz jasna)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

będę bronił tezy że IS to marketingowy bullshit! bo przecież w staLkach go nie montują...
    po za tym to zbędny kawa ek szkła który wpływa na jakość, a mechanizm który go porusza potrzebuje elektrowni atomowej do zasilania ...
    Ja się nie znam, ale słyszałem od znajomego, którego znajomy się zna, że w kilku białych jednak montują
    A tak poważniej (znów), to sądzę, że jeśli projektujesz nowy obiektyw mając już "from scratch" w zamyśle IS, to nie musi on być wcale kulą u nogi jakości
    Poza tym różnica w cenie aż tak dojmująca nie jest jak na Wasze tam warunki...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Przykładowo różnica wagi między 70-200 f4 /IS i bez IS wynosi 55 g.
    A różnica w zapotrzebowaniu na energię jest pomijalna.
    Za to jest duża różnica w rozdzielczości i w pracy pod światło.
    Musisz mieć jakieś idologiczne argumenty.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów