Strona 140 z 182 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Jednym słowem liczysz na to że canon pusci 1Ds mark II w cenie starego 5D i napisze na nim 5d markII

Takie rzeczy to tylko w erze
    Dokładnie .

Co do 1Ds mkIII to ja bym był ostrożny w nazywaniu go wpadką. Po prostu wielu się spodziewało Bóg wie czego, a to tylko upgrade. Jeśli produkują go 1500 szt. miesięcznie to wpadką przy tej cenie bym tego nie nazywał. Jest za drogi to fakt ale może jak konkurencja coś wysmaży to stanieje . Póki co jest to nr 1. w dslr-ach i tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Jednym słowem liczysz na to że canon pusci 1Ds mark II w cenie starego 5D i napisze na nim 5d markII

Takie rzeczy to tylko w erze
    no wiesz nie mowie ze to ma byc to samo co Ds II ale mogli by poprawic to i owo bo 5D wyszedl we wrzesniu 2005.

no ewentualnie niech bedzie sam AF z 1D MKII i uszczelnienie i tez bede szczesliwy - co prawda nie przesiade sie na niego w tym roku ale na poczatku przyszlego planuje kupic dobre body do ślubów etc
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do 1Ds mkIII to ja bym był ostrożny w nazywaniu go wpadką. Po prostu wielu się spodziewało Bóg wie czego, a to tylko upgrade. Jeśli produkują go 1500 szt. miesięcznie to wpadką przy tej cenie bym tego nie nazywał. Jest za drogi to fakt ale może jak konkurencja coś wysmaży to stanieje . Póki co jest to nr 1. w dslr-ach i tyle.
    Wiem, ze probujesz za wszelka cene przekonac siebie i innych do niego...
    Poczytaj komentarze wlascicieli na stronie B&H:

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...#goto_itemInfo

Zaden aparat pro Canona nie byl tak zjezdzany jak ten...
    To nie jest jakies moje widzimisie, czy kogos tam. Tez nie spodziewalem
    sie cudow. Ten "upgrade" jak piszesz jest po prostu dosc zalosny
    nawet jak na upgrade... Jedyne co mi sie w nim podoba to bateria.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Póki co jest to nr 1. w dslr-ach i tyle.
    A dla mnie takim aparatem jest Nikon D3.... I TYLE
    Ale ja do niczego nie potrzebuję 21 mln pikseli, do tej pory czy to kalendarz, czy to folder i czy jakaś duża reklama zadowalała się 12 mln pikseli a czasem to nawet 8 mln wystarczyło :-P
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Wiem, ze probujesz za wszelka cene przekonac siebie i innych do niego...
    Poczytaj komentarze wlascicieli na stronie B&H:

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...#goto_itemInfo

Zaden aparat pro Canona nie byl tak zjezdzany jak ten...
    To nie jest jakies moje widzimisie, czy kogos tam. Tez nie spodziewalem
    sie cudow. Ten "upgrade" jak piszesz jest po prostu dosc zalosny
    nawet jak na upgrade... Jedyne co mi sie w nim podoba to bateria.
    Snowboarder już o tym rozmawialiśmy nie ma co powtarzać tych samych argumentów. Dla Ciebie żałosny, a ja znam ludzi, którzy zmieniają. Mam na kompie Raw-y z Ds-a II i Ds-a III i różnica jest niewielka ale jest. A że dla kogoś to za mało no to trudno jego problem. Ja też miałem zamiar kupować tę puszkę ale zmieniłem zdanie. Bynajmniej nie ze względu na tę histerię, która się rozpętała w necie ale ze względu na moje potrzeby. Mimo to uważam, że jako puszka Ds III stanowi miły postęp w stosunku do poprzednika i jako następca ma całkiem spory sens.

BTW 1:
    Nikogo do niczego nie przekonuję ale staram się na sprawę patrzeć obiektywnie bez emocji. Czego niektórym brakuje odrobinę .

BTW 2:
    Co do linka który zapodałeś to można też na to patrzeć odwrotnie - jest dużo zadowolonych użytkowników, są malkontenci którzy zawsze będą marudzić, są też tacy którzy spodziewali się czegoś zupełnie innego niż kupili. A już narzekanie że pod względem szumów jest gorzej niż w Nikonie D3 jest śmieszne i świadczy o tym, że te osoby kompletnie nie zdają sobie sprawy z tego po co kupowały ten aparat. Zresztą nie należy pomijać też aspektu wartości takich sklepowych opnii.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-01-2008 o 05:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Dokladnie. Zawsze na forach udzielaja sie ludzie , ktorzy sa najbardziej rozczarowani lub nie zadowoleni. Wspolpracuje z fotografami w UK, ktorzy maja studia i z powodzeniem przeszli na 1Ds M3 i nie powiedzieli zlego slowa o nim. Po prostu pracuja juz na nowym sprzecie. Nigdy nie pojawilao sie w rozmowie z nimi nic na temat ulomnosci puszki. Wielu nawet twierdzi ze Hassy sa miej poreczne do niektorych zdjec studyjnych a nowy Ds sprawdza sie rewelacyjnie w takich sytuacjach. Wiec... No wlasnie??
    Ja sam zrobilem kilkaset zdjec Dsem i tez nie wiem co w nim niby nie gra.

Zdrowko

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

A ja uderze z innej beczki. Moim skromnym zdaniem - Canon - albo wypusci cos teraz i:

bedzie to następca 40D lub 5D i cena poprzedników spadnie (40D,5D)
    albo nie wypuści nic ciekawego lub zbyt drogiego...dla zwykłego szaraczka

Czy widzieliscie cene OLYMPUSA E-510? Obecnie spadła o 30% czyli okolo 2200 zł brutto.
    A samo body w granicach cenowych 400D czyli 1900 zł brutto.

Nie chodzi mi tutaj o porównanie.Ale o strategie jaka zastosowano.Cena = klient.
    Zamiast sprzedac 5 x po 3500 zł to sprzedadza 30 x po 2000 zł.
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 18-01-2008 o 10:53

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

następca 40D?? hehe IMO nie ma bata
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

imo tez nie ma szans na nastepce 40d... Czegos mozna sie spodziewac za rok...

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

To ino przykład...bo juz nie chce mi sie spekulować (poczekamy zobaczymy )co bedzie w nastepnej puszczce. Tylko chciałem przedstawić sprawę od strony marketingowej.

A miało być 400D...jedno 0 za mało.

Strona 140 z 182 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów