30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Buehehe, też ci się przypomniało :-) Cały czas masz żal o to że zwróciłem ci publicznie uwagę na to że nieskromnie pisałeś o własnym zdjęciu i stąd ta uszczypliwość?
Pytałem skąd masz informację że następcy 5D nie będzie, bo widziałem taką plotkę na Dpreview i ciekawy jestem czy to co piszesz pochodzi z innego źródła czy tylko powtarzasz to co tam ktoś napisał.
przeciez bylo najlepsze... Ksiadz mnie na religii uczyl,
zeby zawsze prawde mowic ;-)
Pierwszy raz taka opinie wypowiedziana z duza doza pewnosciPytałem skąd masz informację że następcy 5D nie będzie, bo widziałem taką plotkę na Dpreview i ciekawy jestem czy to co piszesz pochodzi z innego źródła czy tylko powtarzasz to co tam ktoś napisał.
slyszalem ponad tydzien temu. Teraz wszyscy to juz powtarzaja...
Maja zagwostke w Canonie - co sprawi wiecej krzywdy i tak juz niezle
nadwyrezonemu wizerunkowi firmy...
Puszka pewnie gotowa i czeka ale czy pokażą? Póki co trudno coś wyrokować, bo nie ma nawet sensownych przecieków o 450D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To się wydaje logiczne, bo jeśli upgrade jest słabiutki to następna okazja do poprawki będzie dopiero najwcześniej za rok, półtora. Chyba lepiej nic nie wypuszczać nowego niż coś co spowoduje wielki jęk zawodu i wyczerpanie się cierpliwości co do oczekiwanych zmian.
"Stary" 5D się w sumie nieźle sprzedaje więc póki co jeszcze przez pół roku sytuacja się nie zmieni. Nikon na pewno nie wypuści tak szybko D300 z matrycą małoobrazkową, Sony też przez kilka miesięcy nie, więc mają czas na poprawki w następcy 5D.
Polemizowałbym. 5D to typowo amatorski aparat, okrojony ze wszystkiego co się tylko dało. 3fps i AF z tylko jednym dobrym krzyżowym punktem to jak na dzisiejsze czasy nędza. Jedyna rzecz jaką się tam dało pogorszyć to dać na starcie 8mpix bo i tak ludzie kupiliby ze względu na mały obrazek i normalny wizjer.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Coś mi się widzi, że nie następcy 5D nie będzie. Powód jest jeden. W
tej cenie sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. Zobaczcie ile osób, choćby
na C-B, kupiło 5D ostatnio. Co ma zrobić teraz biedny Canon? Zarżnąć
taką kurę? Wypuszczą 5D MkII w niewiele większej cenie? Nie ma sensu,
bo co by mieli dodać? Dołożyć wielu rzeczy też nie dołożą, bo cena
znacząco wzrośnie i zrobi się duża dziura w cenie pomiędzy 40D a 5D
MkII, no i nowość może zmniejszyć sprzedaż klasy 1D.
Co więc zobaczymy? 450D? Tutaj też nie mają co dołożyć, bo 400D
kosztując teraz 1900 zł jest dość dobrą ofertą. Może więc wypuszczą
coś jeszcze niższego typu kiedyś zapowiadanego kiedyś 3000D z jakimś prostym
AF, może z 8 Mpix znanym z 350D/30D i będą sprzedawać to za 1500 zł
Byłby fajny numer.