Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    (....)Gdyby do obecnej 5-ki dołożyć AF z jedynki + jedynkowe tryby pomiaru światła (np spot powiązany z aktywnym punktem AF), a do tego jakikolwiek działający odkurzacz) to (....)
    ... by wyszła jedynka i kosztowałaby tyle co jedynka, a nie o to chodzi.

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    (....)byłaby puszka mogąca konkurować (pod względem jakości obrazu) ze wszyskim co jest na rynku w małym obrazku.
    Każda puszka FF będzie konkurować pod względem jakości obrazu ze wszystkimi innymi 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... by wyszła jedynka i kosztowałaby tyle co jedynka, a nie o to chodzi....
    Nie wyszłaby jedynka, tylko co najwyżej trójka. Układ AF nie jest jedyną różnicą pomiędzy obecnymi jedynkami i 5d. A chodzi dokładnie o to aby w dobrej puszce jaką jest 5d poprawić to co jest skopane - a jest to głównie układ AF.

Co do konkurencji w zakresie jakości obrazu, to pomimo znacznie nowszych konstrukcji jakimi są D3 i DS3 jakoś nie widać powalajacych przewag w obrazie. Natomiast zawodny AF (szczególnie bolesne przy jasnych szkłach na pełnej dziurze) powoduje, że pewność pracy piątką w stosunku do jedynek jest niezadowalająca.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uprawnienia umieszczania postów