Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: OPEK - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem

Domyślnie OPEK - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem

Szczerze polecam - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem!!!!!!

Po raz kolejny, nie ze swojego własnego wyboru, zmuszony byłem korzystać z ich usług. To co wyprawiają to jest czysta kpina.

Przesylka (długo wyczekiwany obiektyw) nadana w poniedziałek, doszła po ciężkich bojach w czwartek wieczorem - kilkanaście telefonów wykonanych zarówno przeze mnie jak i przez nadawcę, brak kontaktu, obsługa na infolinii albo niedostępna albo o inteligencji, jak zauważył dosyć pobłażliwie nadawca, ameby, itd.....list przewozowy wypełniony poprawnie drukowanymi literami, a przesyłka rzekomo trafia zupełnie w inne miejsce, na drugi dzień podobno już trafia ale kurier nikogo nie zastaje, podczas gdy cały czas ktoś czekał na przesyłkę, itd itp......absurd.

Wcześniej miałem dwa bardzo podobne przypadki (zawsze z bardzo duzym poślizgiem niewybaczalnym firmie kurierskiej oferującej dostawy na drugi dzień), gdzie w jednym dostarczyli mi sporego UPSa (urządzenie wielkości dużej lodówki i wartości kilkudziesięciu tysięcy złotych), wywróconego "na pace" - i na moje pytanie co to jest, dlaczego towar nie był w żaden sposób zabezpieczony, kierowca, pomimo 2-dniowego poślizgu, z rozbrajającą szczerościa mówi - "przecież chciał Pan aby było szybko......." - no comments........

Okazuje się, że nie jestem jedyny. Przykładowe linki znalezione na google.com, polecam lekturę:

- http://www.przesylki-kurierskie-opek.diagnostik.pl/
    - http://www.bme.pl/komentuj/strona.php?id_strony=23114
    - http://costa.kofeina.net/index.php?/...y_Opek....html
    5D MkII | 40D | sigma 12-14 | canon 24-105 L | canon 70-200IS L | tamron 70-300 | EF 50/1.4 | EF 50/1.8 II | i inne pierdoły
    http://www.macabra.pl/galeria
    http://www.mojejabluszko.pl
    http://www.macabra.pl/

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Super, właśnie czekam na przesyłkę nadaną tą firmą :/
    Ale nie będę zapeszać, dziś do nich zadzwonię i zapytam o możliwość umówienia się na doręczenie.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DominoAqq Zobacz posta
    Szczerze polecam - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem!!!!!!
    to polecasz ją czy proponujesz ją omijać szerokim łukiem ?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Niestety prawda jest taka, ze identyczna opinie mozna uslyszec o kazdej z dzialajacych na polskim rynku firm przewozowych (choc ja czasem milo sie zaskakuje).

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Ja już od paru lat omijam. Wysyłka na adresy prywatne porażka na całej linii. Ustalone godziny doręczenia mają w głębokim poważaniu, stwierdzenia że nikogo nie było podczas gdy cała rodzina łącznie z sąsiadami wiedziała że czekam na pilną paczkę.
    Przy dostawach do firmy mimo szczegółowych instrukcji z telefonami nazwiskami i opisami paczka zamiast do informatyki trafia na magazyn (w innej części miasta!!!) I dymaj potem po paletę z UPS-em... Generalnie unikam jak ognia.

Jak na razie jedyny kurier z którym nie miałem problemów to DHL.
    Na drugim miejscu UPS. Potem długo długo nic i dopiero reszta kurierów. A na czarnej liście wspomniany OPEK i nieistniejąca już chyba Stolica.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Ja z OPEKa w okresie poświątecznym przedsylwestrowym dostałem paczkę normalnie, więc korzystałem raz i nie mogę złego słowa na razie powiedzieć :-)
    Z DHL i UPS i FedEx też miałem doczynienia - żadnych problemów.
    Za to z siódemką miałem małe przejście, chciałem szybko paczkę i rzeczywiście doszła ale okazało się, że kurier ten nie jest przeznaczony dla osób prywatnych (chyba, że ma się podpisaną jakąś tam umowę) i musiałem zapłacić za pobranie 93zł + dojazd do siedziby firmy (paczka do 1kg)... Ani ja ani nadawca o tym nie wiedzieliśmy a kurier w czasie nadawania nie poinformował go o tym ;/

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja z UPC dawną stolicą miałem przypadek że 2 palety pojechały do hurtowni i 4 kartony ciastek były rozerwane i ciastka wyjedzone, spisany protokół telefony i od chyba czerwca cisza...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ja z UPC dawną stolicą miałem przypadek że 2 palety pojechały do hurtowni i 4 kartony ciastek były rozerwane i ciastka wyjedzone, spisany protokół telefony i od chyba czerwca cisza...
    Cholera, gryzonie zatrudniają!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

OPEKa omijam z daleka już od kilku dobrych lat. Terminy doręczeń - oni takiego pojęcia nie znają. Zdarzyło mi się również, że mylili się w dokumentach potem przysyłali korekty itp. Tragedia. Chyba najgorsza firma kurierska. Nie polecam również siódemki. Głównie korzystam z DHL i UPS. Jeśli jakiś sklep wysyła za pomocą OPEKa to ja kupuję gdzie indziej...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Właśnie odebrałem paczkę. Nie było problemu ze zmiana adresu doręczenia, jedyny mały minus to fakt, że paczka była ubłocona no ale to jeszcze mogę przeboleć i zrozumieć.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów