Strona 85 z 484 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

nawet jeżeli przebieg 250 tys.. to wymiana migawki i dalej śmigasz ...
    a co do farby to liczy sie autofocus i brak rys na szkle ..
    coś o tym wiem bo sam jestem fotoreporterem
    i każdy jak widzi stan mojej sigmy to sie głowę łapie że to jeszcze działa (i to jak) tylko fakt ze raz już ja serwisowałem (prowadnica poszła)..
    dla mnie cena jest podejrzanie niska ... jeżeli sie upewnię że wszystko legalne to poważnie sie zastanowię czy nie kupić takiego kombosa ..
    Eos system

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Według opisu sprzedawca wystawia fakturę, to chyba znacznie podnosi wiarygodność.

arex1973
    Guest

Domyślnie

No nie koniecznie, ja kiedyś dostałem fakturę, z danymi firmy i pieczątka!

Tyle, że firma była fikcją.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sprzęt mocno zużyty, sama farba i migawka to nie wszystko. Silniki USM zapewne też będą do wymiany, 16-35 ma wyłamaną krawędź czyli może nie być taki szczelny. Szkła na 100% porysowane, bo nie mają filtrów. Za tę cenę to ja dziękuję.

A co do tych aukcji 5D, 1D mkIII i Nikona to na 100% są z wystawy, ale buchnięte, bo papiery czy pudełko, albo nawet ładowarka powinna być, a tu nie ma. Nie mają nawet dekli co świadczy o tym, że na wystawie musiały być założone na nie obiektywy. Nie zdziwię się jak następnym razem koleś wystawi lensy.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Nie mają nawet dekli co świadczy o tym, że na wystawie musiały być założone na nie obiektywy. Nie zdziwię się jak następnym razem koleś wystawi lensy.
    W bydgoskim makro aparaty być może i były na początku skompletowane, ale po jakimś czasie (czyt. wtedy jak tam byłem i oglądałem) zostały tylko z tym co jest przymocowane na stałe = muszla oczna zdjęta, obiektywu/dekielka brak, świeci pięknym usyfionym od tłustych paluchów lustrem ^^

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulusus Zobacz posta
    jakoś na nowe nie wyglądają ....
    http://tiny.pl/p5wc - taka opinia z pl.rec.foto.cyfrowa
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    A widziałeś w jakim to stanie. Farba od 70-200 odpada i jest poniszczone. pewnie po fotoreporterze. 1d przebieg pewnie kolo 250tys . Jak dla mnie to władować sie na mine.
    To, że po fotoreporterze to jeszcze nie tragedia. Zwłaszcza dla szkieł. Rysy w niczym nie eliminują szkła IMO (oczywiście cena musi być stosowna). Z ciekawości zaczynam korespondencję z ,,trybuną'', czy to aby nie z torby jakiegoś fotorepa walniętej mu z gabloty....Zawsze to zastanawia jak profi wyprzedaje cały system, choć kilku moich znajomych zmieniało systemy kilka razy w ciągu ostatnich nastu lat.

Po dokładnym przyjrzeniu się fotom - oj ten sprzęt jakkolwiek szanowany nie był. Body wygląda jak wożone luzem w bagażniku kombi.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie mowmy, ze brak filtrow uv to murowane rysy bez przesady panowie i panie

Mi jakos by bylo szkoda na Lki zakladac UVki w koncu to juz daje pewna strate jakosci - wiadomo, ze lepszy filter = mniejsza strata ale to zawsze jakas strata.

Rysy na tubach czesto biora sie z podpierania sprzetu na byle czym (ploty, krzaki, murki itd itd... same soczewki moga byc ok
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany

Domyślnie

Ale jednak powiedzmy sobie szczerze, nie wygląda to jak najlepsza rekomendacja. Ślady na body wskazują na loty, a nie zwykłe używanie. Pewnie, można brać, ale na jak długo? Zanim trafi na Żytnią. BTW - 3 godziny temu zapytałem sprzedawcę o papiery i pudła...Nic.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Prostuję doszedł mail: na wszystko są F VAT i pudła. Pozostaje tylko stopień zużycia.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 06-01-2008 o 23:59 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 85 z 484 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów