Strona 60 z 148 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Domyślnie

Po przeczytaniu tego wszystkiego to juz nie wiem co mam kupic do swojego tamrona 17-50 jako oslone na obiektyw.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokratgc Zobacz posta
    Po przeczytaniu tego wszystkiego to juz nie wiem co mam kupic do swojego tamrona 17-50 jako oslone na obiektyw.
    To my tym bardziej nie wiemy. Twoje szkło + twój portfel = twoja decyzja 8) .
    Bierz cokolwiek co zostało wymienione jako dobre w tym wątku a pasujące do twojego akceptowalnego zakresu cen.

Domyślnie

A tak wlasciwie to ktory filtr lepiej sprawdzi sie jako oslona polar czy UV?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokratgc Zobacz posta
    A tak wlasciwie to ktory filtr lepiej sprawdzi sie jako oslona polar czy UV?
    Jako osłona jesli tak to nazwać to UV. [w DSLR]Polaryzacyjny słuzy do korekty swiatła wpadajacego do puszki.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

czy jakakolwiek seria filtrów hoya jeśli chodzi o UV jest godna polecenia?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

srebrna i czarna
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

na czym polega dopasowanie wilkości średnicy filtra do obiektywu, jaki powinien byc jego rozmiar w przypadku gdy posiadam kitowy obiektyw w eosie 400d i czy są jakieś przejściówki zeby tez pasował do tamrona 70-300?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na tym ze rozne obiektywy maja rozne srednice gwintow, w ktore wkrecasz filtry. Tak sa przejsciowki. Na sam poczatek polecam google
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damiano Zobacz posta
    na czym polega dopasowanie wilkości średnicy filtra do obiektywu, jaki powinien byc jego rozmiar w przypadku gdy posiadam kitowy obiektyw w eosie 400d i czy są jakieś przejściówki zeby tez pasował do tamrona 70-300?
    Na obiektywie w okolicach przedniej soczewki jest podawana srednica oznaczona znakiem "fi" i dwucyfrowa liczba np.58.To samo jest na oprawce filtra.
    Mozna stosowac redukcje gwintów tak zeby jeden filtr mógl byc stosowany w kilku obiektywach.Moze to miec zastosowanie np.w filtrach polaryzacyjnych.W innych na ogoł tracimy wtedy mozliwosc zalozenia osłony przeciwsłonecznej.Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

posiadam dwa obiektywy o średnicach: 62; 58 i z tego co się zdążyłem zorientować są dwa rodzaje redukcji do tego: 62>58 i 58>62, pytanie moje brzmi czy jeśli wybiorę drugą opcję, to czy nie wystąpi wtedy efekty winiety w momencie nałożenia na wiekszy obiektyw reduktora zmniejszającego do średnicy 58 i czy w przypadku pierwszej opcji tez mogą jakieś konsekwencje tego nastąpić. Również chciałbym się spytać jaki filtr ND i Polaryzacyjny byście polecili do kitowego obiektywu canona 400d dla początkującego?

Strona 60 z 148 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów