Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Dołączam się do podziękowań!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    mimo usilnych prób jak ustawiona jest szybka seria 6,5 fps to nie udało mi się jeszcze zrobić pojedynczego zdjęcia..
    Mi też się nie udało... a bez pilota - zwykłym spustem ci się udaje?
    Mi jako jedynemu z dotykających mojego sprzętu to się udaje, więc nie dziwne że taki mały kawałek elektroniki nie ma odpowiedniego wyczucia... zresztą tryb continuous nie służy (z definicji i z nazwy) do robienia pojedynczych zdjęć .

Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Dzięki Vitez
    u mnie wszystko ok,
    30d,tamron 28-75, sigma 70-300, 420EX

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

a ja czekam
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mi też się nie udało... a bez pilota - zwykłym spustem ci się udaje?
    Mi jako jedynemu z dotykających mojego sprzętu to się udaje, więc nie dziwne że taki mały kawałek elektroniki nie ma odpowiedniego wyczucia... zresztą tryb continuous nie służy (z definicji i z nazwy) do robienia pojedynczych zdjęć .
    Zwykłym spustem bez problemu robię pojedynczą klatkę w trybie H.. zarówno ze spustu a aparacie jak i w gripie.. co ciekawe - mimo usilnych prób nie udało mi sie to z wyzwalaczem radiowym a mojej żonie bez problemu za drugim czy trzecim razem i co drugi raz tym pilocikiem jej wychodzi..
    A mnie szkoda migawki na testy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do mnie dotarł jeszcze w starym roku, wielkie dzięki
    Z pojedynczym wyzwalaniem migawki w trybie H nie ma problemu, po prostu kwestia wprawy. Wtyczka pasuje do gniazdka idealnie. Jednym słowem wszystko w najlepszym porządku.
    Przy okazji można sobie pomarzyć ile fajnych rzeczy można byłoby sprowadzić w taki grupowy sposób... Ale np. w przypadku obiektywów to już trochę inna skala odpowiedzialności i nie sądzę, żeby ktoś zaryzykował takie przedsięwzięcie "społecznie".

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Doszło! Działa, super! Nawet bez jakiegoś przerabiania.. Mam dwie sztuki - z jednego pilota można odpalić dwa korpusy w tym samym momencie! Rewelacja!

DZIĘKI!
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A u mnie poczta jeszcze śpi błogim zimowym snem. Ale jestem pewien, że to jest kwestia kilku dni i będę mógł się przyłączyć do och-ów i a-chów ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    z jednego pilota można odpalić dwa korpusy w tym samym momencie! Rewelacja!
    Wyobraźnia działa - zasięg 100m, ile puszek możesz zmieścić na przestrzeni o promieniu 100m ? Jak sie uprzesz to i kilkaset body jednym pilotem odpalisz .

Minus - jak się blisko siebie znajdzie parę osób używających tego samego ustrojstwa i tego samego kanału (najlepiej przestawić na wszelki wypadek na inny niż domyślny kanał wyzwalania).

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wyobraźnia działa - zasięg 100m, ile puszek możesz zmieścić na przestrzeni o promieniu 100m ? Jak sie uprzesz to i kilkaset body jednym pilotem odpalisz .

Minus - jak się blisko siebie znajdzie parę osób używających tego samego ustrojstwa i tego samego kanału (najlepiej przestawić na wszelki wypadek na inny niż domyślny kanał wyzwalania).
    W zyciu nie bylem w sytuacji zeby obok stalo wiele statywow i wielu fotografow. Jedyne takie miejsce, jakie mi przychodzi na mysl to moze start promu kosmicznego w USA oraz zlot Canon Board.
    W kazdym razie pilot jest swietny i uzyteczny nawet bez promu.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów