Pokaż wyniki od 1 do 10 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Mieszany widok

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Oczywiście mam dylemat co kupić, tzn obecnie mam 300D i chcę zmienić na 30/40D, tylko nie wiem który. Kupować będę na raty. Jestem amatorem ("nie robię" ślubów itp). Tak czytam i czytam wypowiedzi na forum i juz jestem głupi tak mam namieszane, bo i 30D i 40D mi sie podoba. Jak kupię 40D to chyba strasznej głupoty nie zrobię?
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorn Zobacz posta
    Podepnę się pod temat. Oczywiście mam dylemat co kupić, tzn obecnie mam 300D i chcę zmienić na 30/40D, tylko nie wiem który. Kupować będę na raty. Jestem amatorem ("nie robię" ślubów itp). Tak czytam i czytam wypowiedzi na forum i juz jestem głupi tak mam namieszane, bo i 30D i 40D mi sie podoba. Jak kupię 40D to chyba strasznej głupoty nie zrobię?
    Mialem 300 350 20 30 i teraz mam 40. Jest to najlepszy aparat z wymienionych a 5d tylko obrazem ustepuje.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla amatora, proponuję rozważyć 400d. Różnica do 40d nie jest tak wielka jakby wynikało z tego forum, raczej snobistyczna. Praktycznie wszystkie rzeczy decydujące o zrobieniu doskonałego zdjęcia są te same. Reszta to udogodnienia lub większa specjalizacja.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    Hmm też stałem przed takim dylematem...ale myslałem na poczatku o 400D, a później mmiędzy 30/40D i padło na 40D. Dlaczego - a chociażby dlatego aby pozniej leżąc w łóżeczku nie musleć jak by to było miec 40D zamiasty 30D.40D to dla wielu maks na poczatek wiec lepiej poczekac i kilka zloty dolozyć.Nie jeden posiadacz 30D chciałby mieć 40D - jednak czesc z nich mowi - "a po co zmieniać ; dużej różnicy nie ma". Ale gdyby im postawić 40D i powiedziec weź go w zamian za twoja 30 -ke to pewnie każdy by brał.

...Dlatego 40D...
    Ja bym brał. Póki co mój 30D zdjęcia robi ale 40D ma kilka rzeczy, które mi się bardzo podobają.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jak dla amatora, proponuję rozważyć 400d. Różnica do 40d nie jest tak wielka jakby wynikało z tego forum, raczej snobistyczna. Praktycznie wszystkie rzeczy decydujące o zrobieniu doskonałego zdjęcia są te same. Reszta to udogodnienia lub większa specjalizacja.
    Wiesz w sumie różnica pomiędzy kompaktem, a 400D też jest snobistyczna. W większości przypadków amatorowi w zupełności kompakt wystarczy 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów