Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: jakie obiektywy wybrac do body 400d chcę fotografować wnętrza i przyrodę.

Mieszany widok

annablondi
    Guest

Domyślnie

wstepnie przeznaczyłam na ten zakup 5 tys. ( tj.body ,lampa i obiektyw narazie uniwersalny ale w krótkim czasie będę chciała dokupić szerokokatny)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annablondi Zobacz posta
    wstepnie przeznaczyłam na ten zakup 5 tys. ( tj.body ,lampa i obiektyw narazie uniwersalny ale w krótkim czasie będę chciała dokupić szerokokatny)
    400D+EF 24-105IS+430ex, a w przyszłości jako UWA EF-S 10-22.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

annablondi
    Guest

Domyślnie

jaką jasnośc ma miec obiektyw EF 24-105. czyli warto kupić samo body i obiektywy stopniowo kompletować.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

24-105 jako jedyny obiektyw do wnętrz będzie zbyt wąski na cropie i co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Przeklinałbyś taki wybór. Jako spacer-zoom OK, ale nie do wnętrz. Na twoim miejscu kupiłbym 400D + 17-55/2,8 lub 400D + C 18-55 (KIT - tak, to nie pomyłka:wink: ) + 430EX + C 10-22. Oba warianty trochę przekraczają 5 tys. Który lepszy, to głównie zależy, przy jakim świetle fotografujesz i jak bardzo potrzebujesz ultra szerokich kątów.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

annablondi
    Guest

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie znajoma jest obecnie w stanach i ma możliwośc wyszukania sprzętu po lepszych cenach niż w Polsce ale nie mam pojęcia jak to jest z gwarancja czy ona obowiązuje w Europie.Jeżeli już bedę kupowała sprzęt to zdecyduję się jednak na obiektyw 10-22 i 70-200 ( lub 17-55 ) mam jeszcze wątpliwośc co do body czy 400 czy moze zainwestować w 40D. Opinie jak narzaie są rózne z tego co już się zdążyłam zorientować to pardziej rozwojowy jest 40D ale czy go wpełni wykorzystam jak nie robię zdjęć zarobkowo.Co ty na ten temat sądzisz?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annablondi Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanie znajoma jest obecnie w stanach i ma możliwośc wyszukania sprzętu po lepszych cenach niż w Polsce ale nie mam pojęcia jak to jest z gwarancja czy ona obowiązuje w Europie.Jeżeli już bedę kupowała sprzęt to zdecyduję się jednak na obiektyw 10-22 i 70-200 ( lub 17-55 ) mam jeszcze wątpliwośc co do body czy 400 czy moze zainwestować w 40D. Opinie jak narzaie są rózne z tego co już się zdążyłam zorientować to pardziej rozwojowy jest 40D ale czy go wpełni wykorzystam jak nie robię zdjęć zarobkowo.Co ty na ten temat sądzisz?

Jest również różnica wagi i rozmiarów - 400 jest sporo lżejszy i mniejszy, więc musisz sama zdecydować, czy wolisz wydać więcej i nosić większy i cięższy aparat za cenę lepszych zdjęć, czy na odwrót.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów