Strona 42 z 55 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    bo % ich fotografow pochodzacych z PL jest imponujacy dlatego nas szanuja
    generalnie chyba chodzi o polskich kupców. Procent polskich fotografów jest spory, ale oni raczej już znają angielski :P (wątpie żeby wysyłający tam fotki zupełnie nie orientowali się w angielskim, tym bardziej że zdjęcia trzeba opisać właśnie w tym języku)

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 15-12-2007 o 19:37
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony

Domyślnie

Serio kurde, Panowie i Panie - weźcie się w garść, lekcje angielskiego na prawdę są bardzo tanie

Pozdrawiam
    Nicniewiedzący
    heja, a ja mam pytanko z innej beczki, jak ci sie sprawuje Hilite Background od lastolite'a ? wlasnie sie nad takim zakupem zastanawiam zamiast niebieskiego i zielonego chroma keya, moze jakis przyklad krawedzi i wlosow jak to to wychodzi robione wlasnie z uzyciem hilite jako tla ? i jakiej lampy uzywasz do jego oswietlania ? myslisz ze elinchrom 200Ws wystarczy ?
    pzdr
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja też coś z innej beczki zapodam. wchodzę sobie ostatnio na istock, a tam info że po nowym roku zmienią się stawki więc lepiej teraz porobić zakupy w starych cenach :P

czyzby getty przestawiał istock powoli z typu 'mikro' na jakiś wyższy szczebel?

Pozdr

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

miszaqq - apropos Hilite Background - rozlozyli mi to w sklepie do testu i wlozyli 300ws. Niestety nie pamietam na jakiej nastawie lampa byla. Mysle ze 200 w zupelnosci styknie. Nie kupuj tylko najwiekszego

Ja wole chroma key lub poprostu biale tlo kartonowe.
    W dziale technika robienia zdjec wrzucilem w nocy przyklad uzytecznosci chroma key.

przed
    po 3 sekundach - w tle uzylem jakiegos byle jakiego kawalka fotki, stad te nierowne tony szaro-bieli
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to nie jest crop tak do wiadomosci - zmniejszalem na szybko w ps wiec jakosc padla i kompresja spora pozjadala nieco wlosy. W oryginale jest poprostu pieknie
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 21-12-2007 o 15:32 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

juz wiem jaki bedzie moj nastepny zakup :P

Pozdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

kilka dni temu na forum SS yuri pochwalił się nowym aparatem... firma hasselblad zasponsorowała mu prezent z matrycą 39MPix. Wrzucił próbki... kapcie spadają...

Pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    kilka dni temu na forum SS yuri pochwalił się nowym aparatem... firma hasselblad zasponsorowała mu prezent z matrycą 39MPix. Wrzucił próbki... kapcie spadają...

Pozdr.
    Genau... Podobno sprzecior wart ~80k USD (5 szkiel i body) ... To juz sie mozna bawic

http://submit.shutterstock.com/forum...ic.php?t=30399

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ehh ta 'uniwersalna' akceptacja MR z dreamstime troszkę mnie dziś zawiodła... trafiłem na jakiegoś chorego recenzenta z istock i odrzucił mi fotki ze względu na nieodpowiedni MR (żeby było śmiesznie kilkanaście/dziesiąt fotek z takim załączonym MR spokojnie przędzej przeszło ich weryfikacje)...

Pozdr.
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 29-12-2007 o 20:14

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a ja z innej beczki Swieta uplynely pracowicie... musze obrobic jeszcze 130 fotek, potem dodac keywordu i upnac na serwisy... ughh
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    a ja z innej beczki Swieta uplynely pracowicie... musze obrobic jeszcze 130 fotek, potem dodac keywordu i upnac na serwisy... ughh
    pochwal się coś
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Strona 42 z 55 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów