po kilku przeczytanych testach 40D jest lepszy od D200... jak w praktyceniewiem .... nie używałem D200
zaś z 40D jestem średnio zadowolony z plusem![]()
po kilku przeczytanych testach 40D jest lepszy od D200... jak w praktyceniewiem .... nie używałem D200
zaś z 40D jestem średnio zadowolony z plusem![]()
Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |
Ja używałem D200 i nie chciałbym się z nim męczyć 8).
Nie ma co bić piany, każdy co innego napisze. Po prostu trzeba wziąć pomacać ale przede wszystkim ustalić jakie szkła.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Porównywałbym raczej 40d i d300, d200 raczej ustępuje im obu, ale wracając do tematu - nie sądzę żeby osoba, która przesiada się z apartu kompaktowego od razu potrafiła dostrzec różnice między wszystkimi 3 apartami. Odczuje je, ale po roku czy dwóch. Oba systemy są równie dobre i równie uniwersalne, więc w zasadzie tylko po wspomnianych klubach sugeruję 40D.
No okey pytacie jakie szkła i w zwiazku z tym można doradzić które body ,bo samych puch nie mozna porównać???Mnie nie stać na elki i na ich odpowiedniki Nikona też pewnie stać nie będzie. Kiedyś robiłem foty lustrzanką
(1000fn canon jesli dobrze pamiętam) i kawał puchy w ręku to jest to więc nie ma możliwości abym kupił tańsza kurduplowatą(bez urazy) np 400D.Jaki rodzaj fot no napewno rodzinne archiwum, choc nie ukrywam że foty na zadymionych klubowych koncertach zawsze mnie pociągały lub nocne pejzaże miast.
1.Co do szkieł to byłyby to raczej szkła z nizszej pułki. I co teraz wybrać?
2.Czemu porównujecie 300D z 40D przecież 300D jest droższe o jakieś 2000,więc jesli są porównywalne jakościowo to po co przepłacać?
Ostatnio edytowane przez Tomky ; 21-12-2007 o 22:36 Powód: Automerged Doublepost
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Tomky... wpadnij kiedyś do tego sklepu w Pabianicach
http://www.fotoaparaciki.pl/
Tylko wcześniej napisz mi kiedy tam będziesz to pogadamy i coś się na miejscu dobierze![]()
FOTOINKWIZYTOR
O mądre pytanie, to odpowiem.
Musisz kupić taki aparat, który będzie dla Ciebie lepszy.
Jeśli kupujesz go na półkę, to kup ładniejszy.
Jeśli do pracy - to kup ten bardziej praktyczny.
Jeśli jako hobby - to kup ten, do którego znajdziesz więcej optyki (u dziadka na strychu, u taty w pawlaczu, u siostry pod łóżkiem itp)
Jeśli chwalić się przed kolegami - to kup taki jakiego nikt nie ma
Jeśli wymieniać doświadczenia - kup taki, jaki mają pozostali.