Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

a może karty nie włożyłaś...

albo po prostu opowiadasz bajki, żeby tylko zabrać głos...??

daruj sobie takie głupie teksty w moim kierunku.

niedowierzacie ? hmm może jestem jakaś dziwna i mój kolega też

ja posiadam 350D a kolega pentaxa (nie pamietam modelu lustrzanki)

po zrobieniu zdjęcia canonem 5D .. chcemy podejżeć fote i to trwa dużo dłuzej niż przy 350 czy pentaxie. Niestety mnie to denerwuje gdyż w sesji robimy ok 300-500 zdjęć z czego dużo podgladamy na ekranie. Może dla niektórych nie jest to żadną wadą, niestety nas to troche irytowało...cóż

karta dobra bo kingston extreme III.
    Ostatnio edytowane przez monii ; 20-12-2007 o 12:47

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    [b]

daruj sobie takie głupie teksty w moim kierunku.

karta dobra bo kingston extreme III.
    głupie pisanie to i takie teksty, chciałbym zobaczyć tę kartę kingston extreme III to musi jakaś nowość jest...

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

marekbp
    w takim razie nie zabieraj głosu skoro nie masz nic mądrego do powiedzenia

a znane przysłowie brzmi że nie ma głupich pytań...( pewnie to przysłowie jest również głupie dla Ciebie )

Osoba od której pożyczaliśmy na sesje ten aparat, kupiła własnie D3 ... i jest duzo bardziej zadowolona z tego aparatu.

pozdrawiam.

ps karta to SD extreme III ( pomyliłam się w nazwie bo wszytkie pozostałe karty mam wlasnie kingstona)
    Ostatnio edytowane przez monii ; 20-12-2007 o 13:03

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

marekbp
    w takim razie nie zabieraj głosu skoro nie masz nic mądrego do powiedzenia
    Nie wściekaj się niepotrzebnie. Na razie to Ty nie piszesz niczego mądrego. Nie ma czegoś takiego jak kingston extreme III.

Osoba od której pożyczaliśmy na sesje ten aparat, kupiła własnie D3 ... i jest duzo bardziej zadowolona z tego aparatu.
    Wow, 3 lata nowsza i ponad 2x droższa konstrukcja okazała się lepsza..

Odpowiedz sobie na spokojnie na pytanie: czy aby nie robiliście tej sesji na jpgach? Wtedy rzeczywiście miniatura generuje sie zdecydowanie dłużej.
    Jarek

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

ja sie nie wściekam ale nie lubie złośliwych tekstów ...

co do karty juz napisalam że się pomyliłam gdyż większość kart mam kingstona ale to chyba nie jest duza pomyłaka skoro kazdy wie o co chodzi ..? Ale oczywiście mimo iż wiecie że to pomyłka trzeba napisac kilka złosliwych postów. Gratuluję.

Tak D3 okazał sie lepszy Wiwat. Może dzięki temu Canon postara sie wypuścić coś lepszego.

Chodzi mi o to że denerwuje mnie w 5D wolny podgląd obrazów ( fotografuję w Rawach) a tutaj nagle odew że nieprawda, zapomnialas karty itd .....

Ja uznaje to za wade tego aparatu, mimo tego najprawdopodobniej zakupie ten model.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja sie nie wściekam ale nie lubie złośliwych tekstów ...

co do karty juz napisalam że się pomyliłam gdyż większość kart mam kingstona ale to chyba nie jest duza pomyłaka skoro kazdy wie o co chodzi ..? Ale oczywiście mimo iż wiecie że to pomyłka trzeba napisac kilka złosliwych postów. Gratuluję.

Tak D3 okazał sie lepszy Wiwat. Może dzięki temu Canon postara sie wypuścić coś lepszego.

Chodzi mi o to że denerwuje mnie w 5D wolny podgląd obrazów ( fotografuję w Rawach) a tutaj nagle odew że nieprawda, zapomnialas karty itd .....

Ja uznaje to za wade tego aparatu, mimo tego najprawdopodobniej zakupie ten model.

Pierdoły Panna wypisujesz. tez fotografuję w RAWach, wiem o czym mówię, bo tłuke tych rawów tygodniowo masę, żyję z fotografii. miałem dwie szt. 5d - nigdy, przenigdy nie poczułem jakiegokolwiek dyskomfortu zw. z opóźnieniami w wyświetlaniu zdjecia na lcd. nawet jesli zdarzyło sie robić jpg. może fotografowaliście fuji s3pro - to bydle faktycznie generuje strasznie vqur.. opóźnienia.

a co do d3 - jak napisal Jarek - aparat dużo młodszy, w tej chwli droższy ponad 2x miałby okazać się słabszy?

inna rzecz, że nie mówisz chyba, że d3 okazał się lepszy od 5d w studio ;-)?
    jeśli tak, polecam lekturę http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=44358

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

habakuk
    skąd wiesz że panna?

Czyli co kopnięty egzemplarz , że tak wolno trwa podgląd rawów ?

Ok ja pierwszy raz robilam 5D mogłabym się mylić, ale właściciel 5d (który też żyje z fotografii) i kolejny fotograf ? ... cała tróka się myli co do tego podglądu ?

a artykuł chetnie przeczytam....

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów