Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Nie można zgrać zdjęć!!

sunrise
    Guest

Domyślnie Nie można zgrać zdjęć!!

witam, kupiłam niedawno używanego Canona A610.. dostałam go tylko z kablem usb, bez oprogramowania. Czytałam, że Xp automatycznie wykrywa aparat jako dysk wymienny niestety u mnie się tak nie dzieje... ciągle włącza się kreator znajdowania nowego sprzętu próbowałam już dodawać różne wpisy do rejestru, instalowałam zoom browser, digital photo professional i nic
    i co mam zrobić ? na co mi aparat z którego nie da się zgrać zdjęć

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a czy na pewno A610 jest wykrywany jako dysk wymienny?
    ktores Canony Axxx nie mialy takiej mozliwosci, a mnie sie nawet wydaje, ze A510 mojej zony (konstrukcyjnie bardzo zblizony do A610) wlasnie takie cos mial.

sprobuj zainstalowac te sterowniki jak bozia przykazala i zobaczyc, czy ZoomBrowser sobie poradzi. powinien, jesli wszystko jest w porzadku
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Win xp sp2? Aktualizacje poinstalowane? Dosc wazna sprawa z tym systemem, kaprysny skubaniec.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunrise Zobacz posta
    Czytałam, że Xp automatycznie wykrywa aparat jako dysk wymienny niestety u mnie się tak nie dzieje... ciągle włącza się kreator znajdowania nowego sprzętu próbowałam już dodawać różne wpisy do rejestru, instalowałam zoom browser, digital photo professional i nic
    i co mam zrobić ?
    przestać użerać sie z softem i rozwiazać sprawę za pomocą hardware :-)
    szarpnąć się na kilkanaście złotych i kupić czytnik:
    http://www.allegro.pl/8914_uniwersal...r=t&view=gtext
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 12-12-2007 o 11:37
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Bez oprogramowanie lub czytnika to nie pójdzie raczej. Najlepiej czytnik. Chyba że pożyczysz od kogoś oprogramowanie i zainstalujesz u siebie.

Domyślnie

http://software.canon-europe.com/products/0010228.asp

Suponuje że potrzebujesz VIA driver dla Windowsa XP. Możesz ściągnąć to z tej strony. Pozdrawiam.

sunrise
    Guest

Domyślnie

nie mam zainstalowanego SP 1 ani 2.. myślicie, że to może być przyczyna ?? zapomniałam też dodać, że oprócz kreatora nowego sprzętu pojawia się wiadomość, że usb działałoby szybciej gdybym zainstalowała kontroler usb hi-speed... póki co ściągam service pack'a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunrise Zobacz posta
    nie mam zainstalowanego SP 1 ani 2.. myślicie, że to może być przyczyna ?? zapomniałam też dodać, że oprócz kreatora nowego sprzętu pojawia się wiadomość, że usb działałoby szybciej gdybym zainstalowała kontroler usb hi-speed... póki co ściągam service pack'a
    Przyczyną na 99% jest brak sterownika VIA. Widocznie ten model Canona potrzebuje go po to by widział go system XP. Podobnie jest lustrzankami cyfrowymi jak Canon 10D, 40D. By móc ściągać przez system zdjęcia należy zainstalować sterownik VIA.
    Możesz go ściągnąć ze strony której link podałem powyżej.

sunrise
    Guest

Domyślnie

na tej stronce nie widzialam sterownika VIA tam tylko jest zoom browser, photostitch.. no i WIA .. ale to to samo co VIA ? i tam pisze, ze WIA for Windows ME

Domyślnie

Hm... Spróbuj najwyżej przez Picasa ściągnąć

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów