Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ale dlaczego nagle C ma dawać do każdej puszki wszystkie ficzery pro? Co z tego ile kosztują? Pytanie komu są potrzebne i ile na tym można zarobić.
    To ja powiem tak. 20 lat temu kupilem sobie zenita 12XP. Mam go do dzisiaj. Canon chyba na glowe upadl, ze takie pro-ficzery jak czas krotszy niz 1/500s wsadza do puszek amatroskich.

Mowiac krotko: swiat idzie do przodu czy to sie Canonowi podoba czy nie. Cos co 5 lat temu bylo profi ficzerem, dzis jest standardem. Pamietasz ile na starcie kosztowal 10D?? A porownujac go do 40D to lata swietlne sa.

Sek w tym, ze do tej pory, przy Canonie trzymala ludzi jakosc obrazowania. I to na szczescie sie skonczylo. Teraz jesli chca zatrzymac ludzi w systemie (ergo zarabiac na nich pieniadze), musze sie postarac i wsadzic takie pro ficzer jak MLU, AUTO ISO, czy jakies tam uszczelki, ktore w innych systemach w przespanym przez Canona miedzyczasie staly sie standardem.

Migracje w strone Nikona juz widac. Poszly do Zyda 5-tki. Kto 3 miesiace temu widzial tyle uzywanych 5-tek w w ofertach sprzedazy. Fotografowie slubni juz ruszyli. Niedzwiedz nas zdradzil chyba juz ;-) To samo, choc wolniej bedzi sie dzialo u fotoreporterow sporotwych. Bo tam D3 pozamiatal, a Ci ludzie nie maja skrupulow, i wiezi emocjonalnych z systemem.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    ...
    Migracje w strone Nikona juz widac. Poszly do Zyda 5-tki. ...
    Marcin
    tak sobie czytam te biadolenia na Canona (żeby nie było - podzielam część z nich i zaczyna mi się marzyć sytuacja, gdy w lutym ukaże się światu następca 5D, który pozytywnie zaskoczy dotychczasowych niedowiarków i malkontentów... nie chce mi się po prostu wierzyć, by canon bez walki oddał pole nikonowi D3 i nie wypuścił w końcu puszki-killera - mam nadzieję, że nie są to marzenia ściętej głowy.... fajnie się będzie wówczas czytać takie posty o migracjach.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów