Pokaż wyniki od 1 do 10 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    otóż widać, trzeba go tylko skonfigurować

jeżeli ktoś potrzebuje aparatu tej klasy, to nie zastanawiałbym się nawet 10 sekund. Mam 20D i z zadowoleniem używałem go 3 lata. 40D bije go na głowę, poprawiając wszelkie niedociągnięcia. To - jak na swoją cenę - aparat, który dojrzał zupełnie.
    No nie wiem czy tak zupełnie.. generalnie jest super tylko jak zwykle w nowościach Canonowe przegięcia - auto iso w takim kształcie jak jest to chyba jakiś kretyn wymyślił, podobnie jak ustawianie ostrości w trybie Live view - zamiast zrobić na kontraście jak w kompaktach to trza kłapać lustrem.. że o braku przycisku AF-ON na gripie nie wspomnę.. to dojrzeje gdzieś w 60D
    A oprócz tego super - bufor, af i cała reszta przyzwoita - ostatnio na meczu przy padającym deszczu (takie większe kropienie) bez żadnej osłony przeżył to nie jest tak źle z tą szczelnością..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    No nie wiem czy tak zupełnie.. generalnie jest super tylko jak zwykle w nowościach Canonowe przegięcia - auto iso w takim kształcie jak jest to chyba jakiś kretyn wymyślił
    Nie sądzę. To jest działanie celowe, z premedytacją Dla użytkowników lustrzanek "amatorskich" jest Auto ISO jak w kompaktach (czyli do niczego). Chcesz porządne? Musisz wyłożyć wiecej kasy na korpus półkę wyżej...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie sądzę. To jest działanie celowe, z premedytacją Dla użytkowników lustrzanek "amatorskich" jest Auto ISO jak w kompaktach (czyli do niczego). Chcesz porządne? Musisz wyłożyć wiecej kasy na korpus półkę wyżej...
    Półkę wyżej.. ale w nikonie chyba..
    Dlatego napisałem że będzie ok dopiero w 60D , ale na pewno wtedy z premedytacją spieprzą coś innego żeby do 80D zostało
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Za rok 50D, innego wyjścia nie widzę. Inaczej Canon będzie tracił rynek.

dijkstra
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Za rok 50D, innego wyjścia nie widzę. Inaczej Canon będzie tracił rynek.
    z pewnością, dodadzą m.in. rozdzielczości ekranikowi (widziałem ostatnio ten z Alfy700 - obłędnie ostry i wyraźny!)

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie 30d

nie tak dawno na allegro był 30D w KUP TERAZ za 1950zł i nie poszedł.
    a co do cen innych co chcą za niego majątek to wolałbym dołożyć pare groszy i mieć 40D. ja tak zrobiłem i mam 40D za 3070zł z polską gwarancją na rok i przesyłka za darmo.

Uprawnienia umieszczania postów