Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Przesiadka z analoga na cyfrę - początki

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wolfikx: Powiem za kolegami: przekonaj się do RAWów. Nawet p. Tomaszewski na EOS Discovery do tego namawiał. Wiem, że może ambicjonalnie chciałoby się zrobić idealne zdjęcie prosto z aparatu, ale potraktuj to jak obróbkę chemiczną negatywu. Jpg to taki polaroid ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    wolfikx: Powiem za kolegami: przekonaj się do RAWów. Nawet p. Tomaszewski na EOS Discovery do tego namawiał. Wiem, że może ambicjonalnie chciałoby się zrobić idealne zdjęcie prosto z aparatu, ale potraktuj to jak obróbkę chemiczną negatywu. Jpg to taki polaroid ;-)
    Co do użytkowania RAW-ów postaram się przekonać ale za tym idzie pogłębienie wiedzy. Mam kurs LYNDA Photoshop CS3 więc dogłębnie przestudiuję ten temat.
    Na razie mam spore doświadczenie w photoshopie z ogólna obróbka gotowych fotek jpg-a i przeważnie 'podkręcałem' zdjęcie m.in. krzywymi.
    Jednak jeśli RAW pozwoli mi dostroić ustawienia już po zrobieniu zdjęcia będzie to rozsądniejsze wyjście.

Uprawnienia umieszczania postów