Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 161

Wątek: KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż wygląda na to, że w canonie chyba zmienili projektantów od optyki . Przedtem 70-200 IS który wymiótł ostrością wszystkie zoomy teraz to coś. Strach się bać co będzie jak wypuszczą te nowe stałki?

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A imię Jej - Eos
    Módlmy się !!!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż wygląda na to, że w canonie chyba zmienili projektantów od optyki .
    Albo projektantom zmieniła się optyka?
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przedtem 70-200 IS który wymiótł ostrością wszystkie zoomy teraz to coś. Strach się bać co będzie jak wypuszczą te nowe stałki?
    Stałki, stałkami... A dla parweniuszy ostre rogi w nowym EF 24-70/f2.8 L IS USM!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Szatan z tego szkła :O Gdyby nie światło już bym biegł z wywalonym jęzorem i 7-mioma stówkami w kieszeni do sklepu :O Bo niestety, nawet IS w ciemnym sk8-parku gdzie najczęściej go używam, nie zda egzaminu :/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I właśnie dlatego to szkło nie ma sensu, gdy jest oferowane "luzem" tak jak teraz. Prawdopodobnie sprzedaż jest znikoma, bo kto i dlaczego miałby je kupować? Canon czeka pewnie z wprowadzeniem tego szkła do zestawów na premierę 450d, a wtedy rynkowa wartość 18-55 IS spadnie dobre kilkadziesiąt procent. Coś mi się wydaje również (Ameryki raczej nie odkryję), że wyniki rozdzielczości tego szkła oznaczają, że wyścig na megapiksele w matrycach APS-C jeszcze się nie zakończył...

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

gdyby jeszcze ten kit mial USM...ahh
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    Jest tak ciemny że to nie ma znaczenia, tak samo jak przy starym kicie nikt się nie użalał na FF/BF bo tam tego wogóle tego nie widać nawet jeśli jest.

A swoją drogą to niesamowite, wygląda na to że po tylu latach Canon wypuścił jakiegoś normalnego kita. To chyb niemożliwe, musi być jakiś haczyk :-)

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jest tak ciemny że to nie ma znaczenia, tak samo jak przy starym kicie nikt się nie użalał na FF/BF bo tam tego wogóle tego nie widać nawet jeśli jest.

A swoją drogą to niesamowite, wygląda na to że po tylu latach Canon wypuścił jakiegoś normalnego kita. To chyb niemożliwe, musi być jakiś haczyk :-)
    17-85 jest ciemniejszy a USM ma wiec...
    po 2 ja bym jednak poczekal az wieksza liczba uzytkownikow sprawdzi jak chodzi ten kit z IS....moze akurat redakcja dostala jakis wyjatkowy egzemplarz
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    Nie no bez przesady , księgowi by palpitacji dostali .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

No po tym teście na photozone to go na pewno kupię Lecę za 3 dni do UK - może kupię go sobie w Southampton - jest tam jeden sklepij Jessops - może będzie od ręki. Cena - pewnie niższa - funt poszedł w dół - już tylko 5,16zł
    Wracam w sobotę - może komuś coś odebrać jeśli przysyła z HK i przywieźć do Polski? Bagaż mam mały - jakby co to piszcie na PM. Sorry za OT.

EDIT:
    No ddobra nie kupię w UK W Jessopise kosztuje ~850zł
    Ostatnio edytowane przez Calliactis ; 25-11-2007 o 13:21
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Kit kitowi nierowny to sie zgodzę, ale nie wiem skąd stwierdzenie, że kit jest dobry tylko do zakresu 30mm, ja miałem zupełnie odwrotnie i najlepsze wyniki na 50-55 przy pełnej dziurze.
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów