-
Dopiero zaczyna
Tak u nas jest najlepsza opieka medyczna, najlepiej budujemy drogi kiedyś nawet słyszałem że najzdrowszą żywność co jest absurdem do kwadratu, także mamy do bioetanolu używać rzepaku co kompletnie robi z nas pośmiewisko (choć nie tylko nas) i dlatego nawet na tym forum pojawiają się ludzie którzy kupili najlepsze eizo z idelanym podświetleniem....
Przykro mi ale niestety ja się właściwie zawężyłem do 1 monitora dla dobra klientów o w miarę przyzwoitej cenie znalazłem takowy co ani za drogi i ma przyzwoita jakość... nie mam tyle czasu co pan niestety....
Staram się do tematu podejść zdroworozsądkowo nie szafując trudnymi określeniami
Monitory crt mają niezauważalne opóźnienia każdy gracz to powie...
Ktoś napisał że 140cd/m^2 wypala oczy co jest zwykłą bzdurą.... Nikt kto dba o zdrowie nie siedzi przecież po ciemku normy bhp wymagają silnego oświetlenia z góry bo jak się siedzi po ciemku to oczy próbują wyrównać poziom jasności pomiędzy otoczeniem a monitorem co jest niemożliwe i się psują. Optymalne oświetlenie dla człowieka wg norm unii europejskiej to ponad 300cd/m^2, minimalne to 80cd/m^2 ; 2407WFP-HC ma 400 cd/m2 czyli 200cd/m^2 to nie taka duża wartość....
Jeśli chodzi o eizo i porównanie do europy zachodniej to na pewno tylko jedno można powiedzieć ceny eizo w POlsce w porównaniu z tymi z zachodu nie mają sobie równych
P.S. podobno benzyna też u nas jest super... wersje przeznaczone dla Polski powinny mieć w nazwie super...
Ja wolę timexa niż wynalazki 95% innych producentów zegarków... nikt nie ma takiej elektroluminescencji z 5 letnim trwaniem baterii i przy takiej cenie... nawet w porównaniu do zegarków 5 razy droższych
Ostatnio edytowane przez waskowiak ; 15-11-2007 o 01:35
Uprawnienia umieszczania postów