Zobacz wyniki ankiety: Co waszym zdaniem będzie najlepsze

Głosujących
132. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: Jakie szkło sprowadzić ze stanów ??????

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    Dlatego chce jak najszybciej podjąć decyzje co przywieźć, aby móc kupić szkła, pudełka wysłać pocztą, tak żeby doszły na spokojnie na sylwestra.
    Moje wrażenie z tego wątku to takie, że powinieneś powyższe zdanie napisać "dlatego chciałbym byście za mnie jak najszybciej podjęli decyzję co przywieźć" . Weź się w końcu w garść i coś przywieź a nie ciągle czekasz że ktoś ci palcem pokaże "weź to i to i ludzie to kupią" . Nie cierpię takich chorągiewek.

Dopiero zaczyna Awatar azgar
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

No to i ja się wpisze.

Na święta Bożego Narodzenia wraca mój kumpel z USA - chętnyh na sprzęt foto (najlepiej Sandomierz i okolice) zapraszam na priv.

Podobno ma miec dore ceny - ja juz zaklepałem 24-105 i 580 EXII

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Ostatnio nie miałem czasu aby coś tu dopisać.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Moje wrażenie z tego wątku to takie, że powinieneś powyższe zdanie napisać "dlatego chciałbym byście za mnie jak najszybciej podjęli decyzję co przywieźć" . Weź się w końcu w garść i coś przywieź a nie ciągle czekasz że ktoś ci palcem pokaże "weź to i to i ludzie to kupią"
    Nerwowy gość, wg mojego skromnego uznania odniosłeś złe wrażenie, chcąc zainwestować 20 tys PLN, chyba logiczne że człowiek się waha, i ma pewne wątpliwości, które poddaje pod "wspólne rozważania" ankieta była po to by mi ułatwić wybór, w zasadzie w dużym stopniu nią się kierowałem, przy składaniu zamówienia.
    Dzięki wszystkim za wzięcie udziału w ankiecie, swoją droga Ty który tak się pieklisz nie zagłosowałeś.

Nie cierpię takich chorągiewek.
    Nie jest to kółko wzajemnej adoracji lecz, forum gdzie ludzie wymieniają się swoimi doświadczeniami, itd itd

Nie studiowałem dokładnie wyników ankiety ale rzuciło mi się w oczy że Cichy zagłosował na każdy obiektyw, czyżby sabotaż kolegi również handlującego sprzętem :wink:
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jest to kółko wzajemnej adoracji lecz, forum gdzie ludzie wymieniają się swoimi doświadczeniami, itd itd
    Wybacz uszczypliwość ale czy naprawdę uważasz że nie wiem do czego służy to forum?
    Nie napisałem tego z powodu jednorazowego 'spieklenia się' a z doświadczenia. Wiele już tego typu wątków widziałem... naprawdę wiele. Nazywam je klasą "zdecydujcie za mnie na co wydać/w co zainwestować" . I czasem tylko ziewam na widok takich a czasem strzeliłbym po głowie taką nieśmiała osobę by się wzięła w garść i podeszła poważniej do tematu zamiast prosić o niańczenie.
    Czemu chcesz pozwalać innym decydować o twoich finansach?
    Chyba że to takie specyficzne badanie rynku... wtedy .... chyba nie pojąłem dowcipu.

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

I czasem tylko ziewam na widok takich a czasem strzeliłbym po głowie taką nieśmiała osobę by się wzięła w garść i podeszła poważniej do tematu zamiast prosić o niańczenie.
    Czemu chcesz pozwalać innym decydować o twoich finansach?
    Chyba że to takie specyficzne badanie rynku... wtedy .... chyba nie pojąłem dowcipu.
    Wiele się zastanawiałem jakie szkło kupić, tyle że czasem właśnie lepiej zapytać, co inni sądzą, mają inny pkt widzenia, i czasami rzucają na temat zupełnie inne światło, i dzięki temu tematowi zdecydowałem się nie na jedno drogie szkło lecz na 4 tańsze, choćby to już w jakiś sposób pomogło mi w wyborze.
    Nie pozwalam decydować innym o swoich finansach, po prostu zapytałem o radę, jak inni sądzą, jedne opinie odrzucałem z góry, nad innymi się zastanawiałem, więc to nie tak że pozwalam, po prostu słucham rad.
    Chyba obydwojgu nam trochę puściły nerwy
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Redemptor
    Guest

Domyślnie zakupy USA

WItam

Chętnie skorzystam z możliwości zakupu szkła lub szkieł. Ile kosztowałoby:
    17-40 4L
    24-105 4L IS
    70-200 4L

pzdr
    Mike

Cytat Zamieszczone przez azgar Zobacz posta
    No to i ja się wpisze.

Na święta Bożego Narodzenia wraca mój kumpel z USA - chętnyh na sprzęt foto (najlepiej Sandomierz i okolice) zapraszam na priv.

Podobno ma miec dore ceny - ja juz zaklepałem 24-105 i 580 EXII

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wiele się zastanawiałem jakie szkło kupić, tyle że czasem właśnie lepiej zapytać, co inni sądzą, mają inny pkt widzenia, i czasami rzucają na temat zupełnie inne światło, i dzięki temu tematowi zdecydowałem się nie na jedno drogie szkło lecz na 4 tańsze, choćby to już w jakiś sposób pomogło mi w wyborze.
    Nie pozwalam decydować innym o swoich finansach, po prostu zapytałem o radę, jak inni sądzą, jedne opinie odrzucałem z góry, nad innymi się zastanawiałem, więc to nie tak że pozwalam, po prostu słucham rad.
    Chyba obydwojgu nam trochę puściły nerwy

Wiesz, mnie sie po prostu wydaje ze Vitezowi chodzi dokladnie o to co i mnie jak pisalem wczesniej. Sprowadzasz 4 szkielka, a wyglada jakbys calego Tira mial przywiezc i zastanawiasz sie jakim szklem go wypchac. Moze po prostu czas zakonczyc ankiete, wybrac 4 z najwieksza iloscia glosow i teraz szukac od razu chetnych na to szklo. A Ty tak zwlekasz i zwlekasz. Mnie sie wydaje ze prosciej Ci bedzie ustalic cene konkretna za ile jakie szklo sprzedasz i zamiast tracic czas na kolejne glosy w malo wiarygodnej ankiecie, moze po prostu poszukac pewnych osob. No chyba ze planujesz dac na Allegro.

Troche to tak faktycznie wyglada jakbys prosil ludzi - Powiedzcie co mam kupic zeby dobrze sprzedac i duzo zarobic. Nie rozumiem takiego podejscia ale jak to mowia - twoj cyrk - twoje malpy. Dlaczego pytasz ludzi czy jesli cena =14 to ty chcesz za 12 i czy to bedzie ok. Co z ciebie za "biznesmen" skoro nie wiesz co przywiezc a tym bardziej za ile sprzedac. Jak juz polecisz do US, to skad np. JA mam wiedziec za ile kupisz szklo i na ile byc nastawionym. Jak ja sprowadzalem szklo dla sebie to sasiad mi powiedzial - szklo jakie chcesz sprowadze Ci za tyle i tyle, jesli pasuje to ok, jak nie to szukaj dalej. I jest sprawa klarowna. Ja sie godze na cene , on zobowiazuje sie za taka sprowadzic.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Wiesz, mnie sie po prostu wydaje ze Vitezowi chodzi dokladnie o to co i mnie jak pisalem wczesniej. Sprowadzasz 4 szkielka, a wyglada jakbys calego Tira mial przywiezc i zastanawiasz sie jakim szklem go wypchac. Moze po prostu czas zakonczyc ankiete, wybrac 4 z najwieksza iloscia glosow i teraz szukac od razu chetnych na to szklo. A Ty tak zwlekasz i zwlekasz. Mnie sie wydaje ze prosciej Ci bedzie ustalic cene konkretna za ile jakie szklo sprzedasz i zamiast tracic czas na kolejne glosy w malo wiarygodnej ankiecie, moze po prostu poszukac pewnych osob. No chyba ze planujesz dac na Allegro.

Troche to tak faktycznie wyglada jakbys prosil ludzi - Powiedzcie co mam kupic zeby dobrze sprzedac i duzo zarobic. Nie rozumiem takiego podejscia ale jak to mowia - twoj cyrk - twoje malpy. Dlaczego pytasz ludzi czy jesli cena =14 to ty chcesz za 12 i czy to bedzie ok. Co z ciebie za "biznesmen" skoro nie wiesz co przywiezc a tym bardziej za ile sprzedac. Jak juz polecisz do US, to skad np. JA mam wiedziec za ile kupisz szklo i na ile byc nastawionym. Jak ja sprowadzalem szklo dla sebie to sasiad mi powiedzial - szklo jakie chcesz sprowadze Ci za tyle i tyle, jesli pasuje to ok, jak nie to szukaj dalej. I jest sprawa klarowna. Ja sie godze na cene , on zobowiazuje sie za taka sprowadzic.

Jak to zwlekam i zwlekam, napisałem przecież że zamówienie poszło do sklepu, czytaj dokładniej.
    Niestety nie wiem jak zamyka się ankietę ale jeśli może zrobić to któryś z moderatorów, to proszę o zamknięcie.
    Ceny podam za jakiś czas gdy już będę miał szkła w ręce, zresztą jest jeszcze 2 miesiące do przylotu...
    Nigdy nie mówiłem o sobie biznesmen, ani znawca sprzętu foto, po prostu nadarza się okazja, by może coś zarobić, więc pytałem bardziej doświadczonych, co by proponowali.
    Jeśli komuś podskakuje ciśnienie przy czytaniu wątku, i później musi sobie pofolgować, to radził bym dla dobra wszystkich nie czytać ich po prostu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niestety nie wiem jak zamyka się ankietę ale jeśli może zrobić to któryś z moderatorów, to proszę o zamknięcie.
    1. Zmienić typ ankiety na czasową. To chyba tylko Jac i Hazan mogą (nie wiem czemu).
    2. Zamknięcie całego wątku zamyka ankietę.

Ceny podam za jakiś czas gdy już będę miał szkła w ręce
    To już na podforum Giełdy lub prywatnie do zainteresowanych bym poprosił.

Jeśli komuś podskakuje ciśnienie przy czytaniu wątku, i później musi sobie pofolgować, to radził bym dla dobra wszystkich nie czytać ich po prostu.
    Jeśli pijesz do mnie to po pierwsze - nie skacze ciśnienie tylko krytykuję twoje podejście. Jak widać... nie potrafisz przyjmować krytyki. Po drugie - czytam wszystkie wątki... takie zło konieczne .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.

Chyba dałeś mu dobrą radę, bo IMHO 70-200 IS i bez IS, to pewniaki, które sprzedadzą się z łatwością. Sam bym jedno takie szkiełko kupił.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów