BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Oczywiscie, mistrzu, tylko Ty wiesz co to znaczy...
Logiczne jest to ze sa miejsca gdzie taki aparat jest tanszy i sprowadzaja z takiego miejsca mozna go sprzedac taniej niz z oficjalnej dystrybucji w danym kraju. Rozumiem ze dotychczas wydawalo Ci sie ze wszedzie ceny sa takie same - wspolczuje.
EOS'a 40D kupilem za niecale $1300. Policz sobie ile to wynosi po obecnym kursie dolara i czy to bylo logiczne...
Tlumaczac w wielkim skrocie:Zamieszczone przez niemiecka firma w mailu na zadane przeze mnie pytanie w temacie
Towar oznaczony jako "EU-Ware" zostal zakupiony z jakiegos panstwa Unii Europejskiej. Przy niektorych produktach zostaje dostarczona instrukcja w jezyku angielskim, a przy niektorych w jezyku niemieckim, ale jako kopia (ksero).
W przypadku wyslania przedmiotu do naprawy, zostanie on naprawiany w kraju, z ktorego zostal zakupiony i nastepstwem tego, jest to, ze przedmiot jest o 8 tygodni dluzej w naprawie.
Kupujac przedmiot z EU albo z DE wybieramy czy chcemy miec lepszy (szybszy) serwis. (Z EU wolniejszy, z DE w przypadku kupienia w Niemczech - szybszy).
No i najwazniejsza sprawa, ze towary zakupinie w EU nie maja "CASH-BACKa"!!!!!!!!
Teraz staje sie to dla mnie logiczne. :wink:
O to zes pojechalAparat ma byc zakupiony w jednym z krajow bioracych udzial w promocji CashBack. To chyba byloby idiotyczne jak w Niemczech ten aparat kosztowalby mnie 3500 a w PL 4300 wiec zeby dostac Cashback musialbym go w PL kupic
To wolalbym Niemiecki i wiecej kasy zaoszczedzic niz jeszcze wysylac i czekac miesiace az pienadze przysla z Canona. Na 5 sztuk sprzetu objetego Cashbaciem mam tylko jedna z PL. Reszta to zbieranina z 3 krajow. Na wszystkie dostalem Cashback
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 09-11-2007 o 16:30
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
arturs ma w 100% rację.
Drozdi - gratuluję dobrego samopoczucia - jeśli będziesz w ciemno przyjmował wszelki kit serwowany przez niedoinformowanych sprzedawców - to się kiedyś na tym przejedziesz, czego Ci oczywiście nie życzę.
SPRAWDZIĆ U ŹRÓDŁA - to żelazna zasada - a takim z pewnością nie jest żaden pan za ladą - zamiast wprowadzać w błąd użytkowników forum - proponuję zapoznać się z warunkami cash-backu, poczytać posty na CB na ten temat, etc...
Kończąc wywód - korzystałem z poprzedniej promocji - jestem mieszkańcem PL, aparat i obiektywy sprowadzałem przez TIPa z Niemiec, stamtąd pochodziły rachunki - Canon zwrócił mi część zapłaty zgodnie z warunkami promocji. KROPKA :-)
WARUNKI TAKIE NIE SĄ
proponuję czytać ze zrozumieniem![]()
Ostatnio edytowane przez adalbert ; 09-11-2007 o 14:46
No i wyslalem jeszcze jednego maila do tej firmy, dlaczego wprowadzaja klientow w blad, wypisujac, ze towar z EU nie podlega CASH BACK'owi.
Dostalem taka odpowiedz:
Tlumaczac:Hallo,
unsere EU-Ware wird meist ohne Original-Karton ausgeliefert, da sie aus
großen Sets stammt.
Daher ist diese NICHT Cash-Back fähig.
Moze lepiej jednak wierzyc sprzedawcom, a nie z gory zakladac, ze laduja kit?Nasze EU-towary zostaja bez oryginalnego kartonu wysylane, poniewaz z duzych "kompletow" pochodza.
Dlatego promocja nie jest mozliwa.![]()
... Panowie, to sa Niemcy
Ordnung muss sein!![]()