Kuba wiem ze to nie jest kacik zyczen ale masz jakies fotki na ktorych sa ludzie?![]()
Kuba wiem ze to nie jest kacik zyczen ale masz jakies fotki na ktorych sa ludzie?![]()
A ja z okazji gwiazdki mysle o jakims UWA i ten tammi całkiem nawet miły sie zdajeSample! Sample! Sample! Ale mniej landszaftowe, bardziej... normalne :P
6DII + 17-200/2,8L
Ze względów budżetowych i w powodu małej funkcjonalności zakresu sprzedałem tokinę, z której byłem bardzo zadowolony. 17 mm to dla mnie często za mało i widząc spadek ceny tamrona zaczynam się zastanawiać.
Cichy, a co to za rewolucja na allegro? Zmieniles nick i zaczynasz od zera komentarzy? Czyzbys obawial sie Urzedu Skarbowego?![]()
A czego mam się obawiać ? Chcę mieć po prostu 2 konta, firmowe i prywatne. Pisałem w tej sprawie do allegro i dostałem odpowiedź pozytywną. W tym miesiącu muszę posprzedawać graty z jednego mieszkania, a nie chce tego łączyć ze sprzedażą firmową i tyle.
Poza tym nie zmieniłem nicka, bo większość aukcji wystawionych jest na starym. Jak złapię trochę komentarzy to przerzucę wszystkie na nowy i już.
I jeszce kwestia marketingowa - nazwa aerozone nie ma zbyt wiele wspólnego i ze mną i z fotografią, a foto-negatyw brzmi bardziej poważnie
Tak więc - póki co - zapraszam na obydwa profile.
O obiektywach wiem prawie wszystko
a jest moze szansa na cropa przy 15-16 mm z 5d? Tylko zalezy mi na tym zeby to bylo 100% a nie przeskalowane tak jak te powyzej. Jak wygladaja narozniki?
To faktJuż mi kiedyś ktoś pisał, o co chodzi z tymi NEGATYWAMI w aukcjach, a innym razem dzwoniła babka, że chce kupić NEGATYWY
![]()
Teraz już nie będę musiał tytułować aukcji np. "NEGATYW - Tamron 17-50..." tylko sama nazwa przedmiotu, a firme mam w nazwie.
Crop 100%
ostrość jest właściwie w całym kadrze jednakowa, jedynie rogi się rozmywają, jak widać zresztą na poglądówkach.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 06-11-2007 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
OK dzieki. A masz porownanie do 17-40 f4? jak sie do siebie maja te obiektywy pod wzgledem ostrosci na 5d.
Bardzo podobnie. O ile dobrze pamiętam jednak, po przymknięciu rogi w 17-40 są lepsze odrobinę.