Zobacz wyniki ankiety: Co waszym zdaniem będzie najlepsze

Głosujących
132. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Jakie szkło sprowadzić ze stanów ??????

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    zresztą wolał bym sprzedać takie 300 2,8 które w stanach jest za 10 a w Polsce po 16, tutaj zysk byłby większy
    Pytanie tylko ilu znajdziesz chetnych na 70-200 4IS a ilu na 1 obiektyw za 10 tys... no pewnie 13 jak to obliczylem wedlug Twoich oczekiwan. Na Allegro tez masa takich szkiel a jakos ofert nie widze.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

tyle że raczej nie przywiozę 10szt 70-200, zresztą takie obiektywy sprzedaje się raczej poza allegro...
    poza tym, mówię co było by najlepiej, ale ten wątek to rozeznanie tematu, więc może być tak że przywiozę i 70-200
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Gdybys tak dodal do ankiety 70-200 f/4 IS to ja bym sie dopisal i to powaznie. Nie spieszy mi sie z zakupem a roznica cen z polska jest bardzo atrakcyjna. Podejrzewam, ze kilka osob dostaloby chrapki na to szkielko. A potem jeszcze Tobie by sie oberwalo, ze szum zrobiles a za malo sztuk przywiozles

pozdrawiam,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja bym sie obawial wpakowac 10 kawalkow w JEDNO szklo w ktore nie mam gwarancji , ze sprzedam. Moze zamiast tego przywiez 70-200 2.8 IS ktore za 1500$ teraz mozna dostac (czyli okolo 3900) u nas nadal 6700+ (podejrzewam ze i za 5k by ci poszlo) , do tego 70-200 4 IS, do tego pewnie jeszcze 580 II i 50 1.2 czy 85 1.8 ktore sa prawie o polowe tansze.
    Chyba ze po prostu chodzi Ci o to jakie szklo sprowdzic zeby sprowadzic jedno i zarobic na tym kupe kasy niz kilka roznych i troche mniej
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Początkowo myślałem o jednym, choć coraz bardziej skłaniam się w stronę kilku drobniejszych np 70-200 2.8 is, 85 1.2, 35 1.4 czyli jedno "duże" i dwa mniejsze poręczniejsze, wolał bym nie przesadzić... no i do tego mogła by być jakaś lampa ewentulanie
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Chyba ze po prostu chodzi Ci o to jakie szklo sprowdzic zeby sprowadzic jedno i zarobic na tym kupe kasy niz kilka roznych i troche mniej
    No wlasnie... wszystko zalezy od tego na czym najbardziej tommy'emu zalezy. Ale lepiej chyba by bylo przywiezc kilka tanszych szkielek i uszczesliwic kilku forumowiczow niz jedno i miec jednego szczesliwego kolege

A tak na powaznie, JaBlam dobrze mowi, polac mu... (w slupsku mu poleja jak przyjedzie) lepiej chyba nie ryzykowac przywozu drogiego szkla (nawet pewniak moze sie wycofac z kupna, zycie roznie sie uklada) i zamiast jednego wziac kilka rzeczy na ktore jest u nas popyt i ktore z pewnoscia zejda.
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

aves57
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.
    Skad ta cena 2600 za 70-200/4.Ostatnio na Allegro jest duzo taniej??:

Bywalec

Domyślnie

Ja piszę się na 70-200/2.8 IS - jak będziesz się decydował ile tego czegoś przywieźć to koniecznie skontaktuj się za mną. Biorę!!!!
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    Ja piszę się na 70-200/2.8 IS - jak będziesz się decydował ile tego czegoś przywieźć to koniecznie skontaktuj się za mną. Biorę!!!!
    Patrząc po postach i po ankiecie to jest duża szansa że wezmę właśnie to szkło

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aves57 Zobacz posta
    Skad ta cena 2600 za 70-200/4.Ostatnio na Allegro jest duzo taniej??:
    Nie zagladalem ostatnio na allegro po 70-200 a wzialem cene z pierwszych lepszych sklepow. No faktycznie mozna kupic i za 2200-2300. Mimo wszystko nawet za 800-900 zl roznicy wolalbym z IS . Juz od 3 osob slyszalem tutaj na forum ze tez sie wahaly po czytaniu moich postow odnosnie 4 IS czy maja brac bez IS czy ze stabilizacja, a teraz maja 4IS i nie zaluja ani jednej wydanej zlotowki. (Is w tym szkle to nie wszystko porownujac do zwyklej 4ki) za cene 3000 -3100 znajdziesz tu mase osob chetnych. Tylko oczywiscie zarobek nie bedzie juz taki wielki dla sprzedajacego.
    Jarek

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów