Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Zablokowany
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 27-10-2007 o 18:24

Zablokowany

Domyślnie

I jak podoba się wyciszenie? Chyba łatwo się to zdejmuje więc można wszystkie ustawienia zmieniać.

Domyślnie

było już wcześniej, ale dzięki

mam starą walizkę, trochę większą ale co tam. Wywiercę otwór na obiektyw, wypcham steropianem i jak znalazł

Tymczasem chyba zrezygnuję z kupna kompaktu, bo wszystkie mają albo dużo szumów, albo jakieś dziwne odszumianie, mniej więcej jak filtr Watercolor z ps
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 28-10-2007 o 23:53
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    było już wcześniej, ale dzięki

mam starą walizkę, trochę większą ale co tam. Wywiercę otwór na obiektyw, wypcham steropianem i jak znalazł
    (....)
    Jeśli chcesz mieć dobrą izolację akustyczną to lepszy od "steropianu" będzie beton .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chcesz mieć dobrą izolację akustyczną to lepszy od "steropianu" będzie beton .
    i kawałek konstrukcji z wieży Eiffela na statyw :smile: Poszukam na allegro, może znajdę
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Zablokowany

Domyślnie

To nie jest takie złe. Dużo osób z tego korzysta. Zawsze zostaje laptop i 40D na podglądzie z samą migawką bez lustra, a AF z komputera.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W fuji f30 jest chyba nieźle pod tym wzgledem ale znam tylko z testów .
    Ja mam F31fd
    Tutaj masz miniaturke przy ISO 3200 1/5s
    Na FotoArtFestival Bielsko Biała 2007.
    Wykład Naomi Rosenblum.

crop 100%

Nie wiem czego oczekujesz, do pamiatek to sie nadaje, ale w tych aparatach program odszumiajacy dziala juz od ISO 100. Ze wzgledu na odszumianie aparat jest przeznaczanony do zdjec glownie reporterskich. ISO 400 to granica, dalej jest hardcore.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 29-10-2007 o 09:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    To nie jest takie złe. Dużo osób z tego korzysta. Zawsze zostaje laptop i 40D na podglądzie z samą migawką bez lustra, a AF z komputera.
    Z betonowego opakowania ze statywem z wieży Eiffela? :wink: Poważnie, to walizeczka jest bardzo ok, myślę o tym.
    Pisałem od początku, że właśnie migawka daje ten dźwięk, który mi przeszkadza. Jak porównam migawką z 1DMkIII z 40D, to dam znać, ale nie wierzę, żeby w 40D była ona cichsza w opcji silent mode.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ja mam F31fd
    Tutaj masz miniaturke przy ISO 3200 1/5s
    Na FotoArtFestival Bielsko Biała 2007.
    Wykład Naomi Rosenblum.

crop 100%

Nie wiem czego oczekujesz, do pamiatek to sie nadaje, ale w tych aparatach program odszumiajacy dziala juz od ISO 100. Ze wzgledu na odszumianie aparat jest przeznaczanony do zdjec glownie reporterskich. ISO 400 to granica, dalej jest hardcore.

to właśnie jest nie do zaakceptowania, duze ziarno widac nawet bez powiekszania, a przy powiekszeniu widac to dziwne odszumianie. Ja juz nawet nie mowie o 3200ISO, tak jak napisales, powyzej 400 jest masakra.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 29-10-2007 o 14:37 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

to właśnie jest nie do zaakceptowania, duze ziarno widac nawet bez powiekszania, a przy powiekszeniu widac to dziwne odszumianie. Ja juz nawet nie mowie o 3200ISO, tak jak napisales, powyzej 400 jest masakra.
    Wynika to z konstrukcji i kompromisów aparatu kompaktowego i się tego nie przeskoczy. W żaden sposób nie osiągnie się takiej jakości jak z lustrzanke, chyba, że zwiększy sie wymiary kompaktu... ale wtedy to już nie będzie kompakt tylko duży normalny aparat. A jeżeli duży normalny aparat to czemu bez zmiennych obiektywów? No właśnie - i zostaje lustrzanka.

Ja polecam "wygłuszenie-walizkę", nie z własnego doświadczenia, ale powinieneś to wypróbować. Może ktoś w Polsce da ci zobaczyć jak to się dla ciebie sprawdza.

theremin
    Guest

Domyślnie

(...)
    wypcham steropianem
    (...)
    Wybaczcie off topic, ale krew się burzy...

stYropian - od spienionego polistYrenu, błagam tylko nie stEropian...

Pozdrawiam

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów