Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 27-10-2007 o 18:24
I jak podoba się wyciszenie? Chyba łatwo się to zdejmuje więc można wszystkie ustawienia zmieniać.
było już wcześniej, ale dzięki
mam starą walizkę, trochę większąale co tam. Wywiercę otwór na obiektyw, wypcham steropianem i jak znalazł
Tymczasem chyba zrezygnuję z kupna kompaktu, bo wszystkie mają albo dużo szumów, albo jakieś dziwne odszumianie, mniej więcej jak filtr Watercolor z ps
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 28-10-2007 o 23:53
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
To nie jest takie złe. Dużo osób z tego korzysta. Zawsze zostaje laptop i 40D na podglądzie z samą migawką bez lustra, a AF z komputera.
Ja mam F31fd
Tutaj masz miniaturke przy ISO 3200 1/5s
Na FotoArtFestival Bielsko Biała 2007.
Wykład Naomi Rosenblum.
crop 100%
Nie wiem czego oczekujesz, do pamiatek to sie nadaje, ale w tych aparatach program odszumiajacy dziala juz od ISO 100. Ze wzgledu na odszumianie aparat jest przeznaczanony do zdjec glownie reporterskich. ISO 400 to granica, dalej jest hardcore.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 29-10-2007 o 09:23
Z betonowego opakowania ze statywem z wieży Eiffela?:wink: Poważnie, to walizeczka jest bardzo ok, myślę o tym.
Pisałem od początku, że właśnie migawka daje ten dźwięk, który mi przeszkadza. Jak porównam migawką z 1DMkIII z 40D, to dam znać, ale nie wierzę, żeby w 40D była ona cichsza w opcji silent mode.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to właśnie jest nie do zaakceptowania, duze ziarno widac nawet bez powiekszania, a przy powiekszeniu widac to dziwne odszumianie. Ja juz nawet nie mowie o 3200ISO, tak jak napisales, powyzej 400 jest masakra.
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 29-10-2007 o 14:37 Powód: Automerged Doublepost
Wynika to z konstrukcji i kompromisów aparatu kompaktowego i się tego nie przeskoczy. W żaden sposób nie osiągnie się takiej jakości jak z lustrzanke, chyba, że zwiększy sie wymiary kompaktu... ale wtedy to już nie będzie kompakt tylko duży normalny aparat. A jeżeli duży normalny aparat to czemu bez zmiennych obiektywów? No właśnie - i zostaje lustrzanka.
Ja polecam "wygłuszenie-walizkę", nie z własnego doświadczenia, ale powinieneś to wypróbować. Może ktoś w Polsce da ci zobaczyć jak to się dla ciebie sprawdza.