kup sobie porzadna mikrofibre i wszystkie sie czyscic bedzie tak samo. Mozesz tez zaopatrzec sie w isopropanol (alkohol) w sklepach elektrycznych i wspomoc czyszczenie psikajac nieco na szkielko.
kup sobie porzadna mikrofibre i wszystkie sie czyscic bedzie tak samo. Mozesz tez zaopatrzec sie w isopropanol (alkohol) w sklepach elektrycznych i wspomoc czyszczenie psikajac nieco na szkielko.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Szukałem właśnie czegoś o isopropanolu - jak to sie sprawdza w czyszczeniu przedniej soczewki?
Chce przetrzec i zrobic jak najwiecej dla przedniej soczewki w 16-35 - ale boje sie przegiac z jakims rozpuszczalnikiem.
Macie jakies doswiadczenia z czyszczeniem szkiel isopropanolem?
Witam , ja mam doświadczenie z isopropanolem w czyszczeniu rdzeni chipsetów płyt głównych i procków z pozostałości past i innych silikonów i mogę stwierdzić , że żadnych szkód nie robią w elektronice ale jak się sprawa ma z optyką i szkłami to sprawwdzę
ps miedź, aluminium, nikiel - na to też nie szkodzi