Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jaki engine do serwisu stockowego?

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie Jaki engine do serwisu stockowego?

Witam!

Szukam jakiegoś narzędzia, systemu, aplikacji realizującej funkcjonalność serwisu stockowego. Sprzedający wstawiają zdjęcia, no a kupujący je kupują...

Proszę naprowadźcie mnie jak się nazywa taki rodzaj systemu, pod co to zaklasyfikować i jak tego szukać. To chyba takie połączenie CMS-a i e-commerce? Są jakieś produkty które to realizują?

Dzięki!

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szczerze wątpię żebyś coś znalazł wszystko co dotąd widziałem jest pisane pod konkretnego stocka. Pewnie można by coś posklejać ale raczej pies z kulawą nogą tam nie zajrzy.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a tu bym sie z toba nie zgodzil.
    Stokowcy to w sporej czesci nasi krajanie. Przy odpowiednim kapitale na reklame (listy do wszelkich agencji reklamowych, freelancerow itp - ulotki - banery na miescie i prasie branzowej) dalo by sie wejsc na PL rynek ze strona stockowa. Wiele firm (wielu ludzi) nie zna jeszcze jezyka i ma spore problemy ze zrozumieniem chocby umow licencyjnych po ang. Chetnie zagladali by do krajowego serwisu, odpowiednio tanszego i konkurencyjnego.

Wszystko zalezy kto i jak by sie za to zabral.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oczywiscie bez kapitalu minimum 50 tys zl nie sadze by udalo sie komukolwiek przebic. Pisze z doswiadczenia bo ostatnio wdrazalismy (moja firma) nowy porodukt www na rynek.
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 26-10-2007 o 01:23 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy kapitale 50k można sobie pozwolić na zamówienie skryptu pod siebie a kolega raczej tu o darmówkach pisze A rynek to jest ale w USA nasi raczej to fotografują a nie kupują.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny Zobacz posta
    Szukam jakiegoś narzędzia, systemu, aplikacji realizującej funkcjonalność serwisu stockowego. Sprzedający wstawiają zdjęcia, no a kupujący je kupują...
    Jesli dysponujesz kapitalem to mozemy porozmawiac o takim projekcie.

Za darmo raczej tego nie znajdziesz.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

http://shutterplanet.pl/

Mamy już jeden
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    oczywiscie bez kapitalu minimum 50 tys zl nie sadze by udalo sie komukolwiek przebic.
    A ja sądze że potrzeba nie 50 tys zł (no comment) a minimum 5 mln zł (na początek).
    Obserwowałem od początku jak rodził się crestock.com. Pierwsze reklamy pojawiały się już jakieś 3-4 lata temu. Pomimo tego, że crestock ma w tej chwili najlepszy serwis pod wieloma względami, myślę że wciąż nie jest jeszcze rentowny (chociaż zapewne w 2008 roku osiągną próg rentowności).

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    A rynek to jest ale w USA nasi raczej to fotografują a nie kupują.
    Kupują kupują codziennie widze na ulicy, na bilbordach, w empiku w książkach, w kalendarzach zdjęcia, które widziałem już znacznie wcześniej na różnych stockach.
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 26-10-2007 o 12:59
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie

Dokladnie, ten kapital to dla teamu programistow na pocztek by poszedl (50k mogloby byc nawet malo) Uruchomienie wlasnego stocka to fura kasy i dobry biznes plan ...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

sergi oczywiście że kupują ale jak porównasz to z rynkiem światowym (anglojęzycznym) to przy takim projekcie nie warto skupiać się na Polsce. To już lepiej zbierać foty i wydawać płyty royalty free.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    sergi oczywiście że kupują ale jak porównasz to z rynkiem światowym (anglojęzycznym) to przy takim projekcie nie warto skupiać się na Polsce. To już lepiej zbierać foty i wydawać płyty royalty free.
    Ani przez chwilę nie pomyślałem aby skupiać się wyłącznie na PL. Toż to bankructwo na dzień dobry
    PS. Gdzieś niedawno widziałem informacje, chyba na Istockphoto, że 50% obrotu generują na rynku amerykańskim a pozostałe 50% na reszcie świata...
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów