Strona 3 z 36 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    tak ale Vitez ma całkowitą racje tu sie szuka rozwiązania problemów
    albo moze tak 8)

gdyby nie kontakt z CB wiele osob nie wiedzialoby co to jest FF/BF, ze zdjecia koniecznie i bezwzglednie trzeba ogladac w powiekszeniu 100% i jesli nie ma "zylety" to o tym trabic i awanturowac sie w sklepie. i tak dalej...

a tak w temacie - obowiazuje stara zasada: jezeli nie widzisz roznicy, to po co przeplacac? jezeli 30D ma wszystko co potrzebne, to kup 30D. jesli jest cos w 40D co uwazasz za warte dolozenia pieniedzy - go 4 it! poczytaj opinie takich ludzi jak Bob Atkins, Michael Reichmann czy chocby testy na Camera Labs albo Imaging Resources.
    przy moich zarobkach nie dalbym 1000zl wiecej za 40D, ale gdybym mial wybrac lepszy z tych aparatow, to zdecydowanie 40D wygrywa
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-09-2007 o 09:30
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Zgadzam się z Akustykiem: jeżeli wystarcza ci 30 D to je bierz i kłopot z głowy. Oczywiście 40D ma kilka fajnych udogodnień, ale to już tak jest z nowym modelem, że coś tam nowego wsadzą. Pomyśl, za rok wyjdzie następca 40 D i dołożą mu kilka punktów autofokusa, no i znowu będzie boleć cię głowa, że twój 40 D tego nie ma... Poza tym , to co najwazniejsze, przynajmniej z testów które widziałem, jakość fot z 30D zasadniczo nie odbiega od 40D i przynajmniej dla mnie to ważny argument. Na twoim miejscu poczekałbym na rozsądniejszą cenę 5D, tym bardziej, że możesz sprowadzić je z USA. Tu dopiero można mówić o róznicy...

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Tak przy okazji
    Przypomina mi się moje zainteresowanie sprzętem komputerowym
    a w szczególności kartami graficznymi
    Początkowo zmiany w sprzęcie były duże i rzadkie - było ciekawie
    Następnie zmiany przybrały zwariowanego tępa ale były niewielkie i nawet nie chciało sie o tym czytać
    Może i w dziedzinie aparatów fotograficznych dojdzie do tego, że zmiany będą już niewielkie i większość nie będzie na nie zwracać uwagi tylko fotografować i dobierać sprzęt do swoich upodobań i kieszeni

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Co wybrać? (30D vs. 40D)

Witam,
    widze ze na forum jest juz spore grono posiadaczy 40D wiec kieruje do Was zapytanie. Mam mały dylemat czy kupić 30D czy 40D? Dla mnie róznica w cenie to 710zł. Nie wiem czy mieliście przed 40D 30D ale jeśli tak czy różnica między nimi jest znacząca warta tych 700zł? Moje zastosowanie aparatu to streeshot oraz czysto familijne czyli zdjecia dziecka (bardzo szybkiego) i wyprawy rodzinne. Co byście mi doradzili?

Ps używam jasnych stałek. I niedługo mam zamiar dokupić C 24-70 2.8.
    Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Jezeli stac Cie na C24-70/2.8 to nie zaluj tych kilku stowek na 40D...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kasa :)

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Jezeli stac Cie na C24-70/2.8 to nie zaluj tych kilku stowek na 40D...
    To nie jest tak jak by sie wydawało z kasa lipa na c 24-70 2.8 to juz debet poleci no ale jest cash back wiec sie oplaci Aktalnie znajomy mnie przekonuje do 30D, mowi bym inwstowal w szkielka i jak a za jakis czas wskoczyl w FF czyli 5D gdy bedzie w dobrej cenie po wyjsciu 7D

Domyślnie

na to pytanie sam musisz sobie odpowiedzieć
    nikt nie wie ile możesz przeznaczyć kasy i czego dokładnie oczekujesz
    poczytaj i sam wymyśl co będzie najlepsze
    inwestycja w szkła jest słuszna - popieram
    jeżeli to puszta na parę miesięcy to może wybierz tą na której mniej stracisz

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie 30D vs. 40D

To nie takie łatwe musiałbym mieć do czynienia z 30D i 40D a nie miałem wiec ciężko jest mi podjąć decyzje. DLATEGO TO PYTNIE JEST DO OSÓB KTÓRE MIAŁY/MAJĄ 30D/20D A TERAZ MAJA 40D

Domyślnie

takich wypowiedzi jest dużo
    jednoznacznej odpowiedzi niema bo każdy ma swoje preferencje i robi troche inne fotki

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ghost7, tutaj już też szalejesz? Nic nie pisałeś o tym, że chciałbyś kiedyś 5D. Jeżeli tak to to kupuj 30D i dobre szkło. A potem najszybciej jak możesz kupuj 5D
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 3 z 36 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów