Strona 2 z 36 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Domyślnie

Ja kupilem kilka miesiecy temu 30d, ale tylko dlatego, ze nie bylo wtedy 40d. hi hi

40tka ma podciagniete wszystkie parametry, ktore chcialbym zmienic w modelu 30.

Ergonomia. No wlasnie, jedyne "ale" stanowi rozmieszczenie przyciskow pod ekranem... byc moze wydaje mi sie tak bo przyzwyczailem sie do sprawnej obslugi trzydziestki.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie Kłopoty z 30D

Jak tak przeglądam forum, to mam wrażenie, że 30D jest najbardziej zawodną puszką Canona (choć wcale to nie znaczy, że trafi się taki egzemplarz). Niektórzy sugerują, że 40D jest nawet lepszy niż 5D, więc technicznie wyraźnie przebija 30D.
    Jak masz kasę, to bierz 5D w dobrej cenie.:wink:

Uzależniony

Domyślnie

bedac w usa, zarabijac tamte stawki to wybor 30d jest chybionym pomyslem, szczegolnie jesli poczyta sie troche o dziwnym af czy wadach konstrukcyjnych ...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

to ja chyba zostawie sobie ta dzwudziestke jeszcze
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    Jak tak przeglądam forum, to mam wrażenie, że 30D jest najbardziej zawodną puszką Canona (choć wcale to nie znaczy, że trafi się taki egzemplarz).
    Przegladaj dalej to forum a odniesiesz wrazenie ze kazda puszka jest najbardziej zawodna i zrezygnujesz z Canona. Potem trafisz na fora Nikona, Olympusa, Sony itd i po dluzszym przygladaniu sie kazdemu z tych forow tez odniesiesz takie wrazenie.

Dlaczego? Ano forum jest uzywane glownie do tego by podzielic sie problemem, poszukac pomocy, rozwiazania. Stad takie zageszczenie ilosci problemow w jednym miejscu daje ci bledne wyobrazenie o jakosci 30D czy innych puszek. Tak samo jak samo ogladanie wiadomosci w TV daloby ci bledne wyrazenie o zyciu na Ziemi (same tragedie, wypadki, afery).

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przegladaj dalej to forum a odniesiesz wrazenie ze kazda puszka jest najbardziej zawodna i zrezygnujesz z Canona. Potem trafisz na fora Nikona, Olympusa, Sony itd i po dluzszym przygladaniu sie kazdemu z tych forow tez odniesiesz takie wrazenie.

Dlaczego? Ano forum jest uzywane glownie do tego by podzielic sie problemem, poszukac pomocy, rozwiazania. Stad takie zageszczenie ilosci problemow w jednym miejscu daje ci bledne wyobrazenie o jakosci 30D czy innych puszek. Tak samo jak samo ogladanie wiadomosci w TV daloby ci bledne wyrazenie o zyciu na Ziemi (same tragedie, wypadki, afery).
    Jakoś dziwnym trafem problemy z 30D najczęściej występują na forum. To chyba coś znaczy? Jedyny problem z oceną tego zjawisko to ilościowe proporcje poszczególnych modeli. Jeśli 30tek jest dwa razy tyle co np. 20D, to zdecydowanie masz rację!
    Oczywiście to kwestia szczęścia lub raczej pecha, ale ryzyko większe. A z Canona nie zrezygnuję, bo robi najładniejsze puszki na tej ziemi i w dodatku całkiem niezłe.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

zanzibar - jeszcze nigdy nie slyszalem zeby ktos tak pieknie mowil o Canonie hehe
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    Jakoś dziwnym trafem problemy z 30D najczęściej występują na forum. To chyba coś znaczy?
    Znazy to tylko tyle ze w danym okresie czasu dany model aparatu moze byc popularniejszy od pozostalych. W swoim czasie takie samo oblezenie przezywaly 10D, 300D (o rety, tu bylo sporo gorzej niz o 30D), 20D, 350D, 400D itd i tak samo zawsze znajdowaly sie osoby takie jak ty "eee to 20D mus byc do d* skoro tyle z nim problemow ludzie opisuja". Oceniam to na podstawie czytania WSZYSTKICH postow (no z dwa razy po dluzszych wakacjach sobie darowalem) juz przez ladne kilka lat. Wez to oraz to co napisalem wyzej pod uwage i rozsadne przemyslenie.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

JA nie mam zadnego ale to zadnego problemu z moja 30d i nie mialem z 20d inie mialem z 350d i nie mialem z 300d...<LOL>
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

tak ale Vitez ma całkowitą racje tu sie szuka rozwiązania problemów
    obojętnie z jakiej przyczyny występują
    dobre strony sprzętu pokazuje producent, dystrybutor

Strona 2 z 36 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów