Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Jak to ? Sam posiadam piękny kompakt /co ja mówię... śliczny, cudowny/ do którego można włożyć kliszę, YASHICA ZOOMTEC f=38mm-80mm 1:3,8-7,6.
    Sprawny, do którego mam stosunek emocjonalno osobisty
    W 1991 kosztował 250 $. Młodsi nie pamiętają, ale to był majątek.
    Ajć, chyba źle się wyraziłem... chodziło mi o kompakty z klatką wielkości paznokcia, gdzie głębia ostrości sięga od końca osłony przeciwsłonecznej do "za nieskończoność" .

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ja mogę mieć (względnie bo mam cropa 1,6 i wolałbym mieć wieksze pole do popisu na FF) ostrą, małą głebię ostrości i większą głębię jeśli chcę np na f4 lub 5,6 (notabene 5,6 to w większości obiektywów NAJLEPSZA przesłona o najlepszej jakości fotkach)

... a ty nie ... odebrano ci (odebrałeś sobie) możliwość decydowania o tym i jeszcze się cieszysz z tego ... twoja sprawa ale nie wciskaj nam tego kitu ... bo tu nikt się nie nabierze ... coś jak nikonowskie "FF nikomu i do niczego nie jest potrzebne"

...

a bokeh nie dziwny tylko ciekawy i dla ciebie nie do uzyskania a ja przymykam z 1,4 na 2.0 i bokeh jest "standardowy"... jeszcze raz .... mam tą mozliwość !

...

wiesz chomsky .... ja nie mam elek i marków ... wrecz przeciwnie mam manuale i 30D ..... a i tak na 3/4 nie zrobisz tego co ja Planarem 1,4 na swoim dość przecietnym 30D ....
    Popmart - Wybacz, ale to podniecanie się super płytką głębią i "ciekawym" bokehem niedostępnym dla zwykłych śmiertelników zaczyna być żenujące...
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 20-10-2007 o 13:55

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Popmart - Wybacz, ale to podniecanie się super płytką głębią i "ciekawym" bokehem niedostępnym dla zwykłych śmiertelników zaczyna być żenujące...
    no szczególnie zenujace dla kogoś kto nie jest w stanie przeskoczyć tego tematu i wmawia ze tak lepiej ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    no szczególnie zenujace dla kogoś kto nie jest w stanie przeskoczyć tego tematu i wmawia ze tak lepiej ....
    Sam mam <padnij> FullFrame </padnij> i znam jego zalety oraz wady.
    To, że Ty używasz Planara z ciekawym bokeh'em (;-)) nie musi oznaczać, że każdy musi mieć takie same wymagania co do sprzętu (nie niższe czy wyższe, po prostu inne).
    Ty chcesz mieć ostrą niemalże płaszczyznę na zdjęciu, ja natomiast przestrzeń od 1m do dziesiątek/setek km.
    To jest jak dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą i nie ma sensu prowadzić na ten temat sporów.

Uprawnienia umieszczania postów