Po to aby sie oczy nie męczyły bo masz powłoki antyrefleksyjne w zerówkach.Można wiedzieć po co 'zerówki' do pracy przy kompie?
Ja też mam okulary ale nic podobnego nie zauważyłem ale jak długo przed kompem posiedzę to trochę bolą oczy...
Po to aby sie oczy nie męczyły bo masz powłoki antyrefleksyjne w zerówkach.Można wiedzieć po co 'zerówki' do pracy przy kompie?
Ja też mam okulary ale nic podobnego nie zauważyłem ale jak długo przed kompem posiedzę to trochę bolą oczy...
No tak, ale przy LCD ponoć nie ma tego problemu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
no to ja juz mam chorobe zawodową..
po sobotnim ślubie i niedzielnym chrzcie mało widze, mam zawroty głowy i własnie wróciłem z przychodni z tygodniowym L4 - ciekawe co na to tego-tygodniowi młodzi...:P ??
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
No tak, ale przy LCD ponoć nie ma tego problemu.
No niby tak ale ma taką ,,chorobę"(sam sobie wmawiam?)że np. usiądę bez okularów bądź też w nich przy kiepskiej jakości LCD to mnie po ok 5 min oczy zaczynają łzawić i piec. Ostatnio siedziałem przy gównianym LCD w łaptoku HP to nie mogłem wytrzymać i musiałem przejść na stacjonarny LCD
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorrki ja mam taka chorobę nie wiem jak wy?
Ostatnio edytowane przez iktorn92 ; 18-10-2007 o 19:32 Powód: Automerged Doublepost
Nie, chciałem po prostu powiedzieć że przy monitorach o gorszej jakości można sobie wzrok szybciej zepsuć tyle....Rozumiem, że przy EIZO za >5000zł oczy by Cię nie bolały?
Po prostu tak mam i tyle a podejrzewam żeby mnie nie bolały przy takim EIZO. Chociaż jak okularach siedzę przy monitorze to jest ok dopiero jak zdjemę to sie zaczyna makabra. Dobrze że ma -2 to bez raczej sobie nie posiedzę![]()
Ja mam na obu oczkach -0,5 cylindry (czyli problemy z ostrością właśnie) i od siedzenia przy kompie (badziewny lcd laptopa fsc) bez okularów normalnie wariuję, samochodu bez okularów nie poprowadzę, ale zdjęcia robię bez okularów i narazie po "foceniu" dolegliwości większych nie odczuwam, ale nasilenie używania aparatu mam raczej niewielki.
Jeśli o kropelki Visine chodzi, to mi kiedyś w aptece podobno mądra pani powiedziała, że takie samo działanie i skład ma Starazolin czy jakoś tak, dużo, dużo tańszy, bo polski, ale proponuję w aptece właśnie spytać.
No niestety, przy takim hobby/zawodzie jak my () to o oczka dbać trzeba!