www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Ja mam jakies dziwne wrazenie, ze okres dominacji milosciwie nam panujacego dobiega powoli konca.
Nie o to chodzi. Jesli to nie sa firmowe sklepy Canon, wtedy normalne jest, ze sprzedawac moga co chca. Ale te sklepy firmuja sie ogromnym logo Canon (co sugeruje, ze jednak sa firmowe), chociaz sprzet tej marki jest tam w zdecydowanej mniejszosci. W firmowych salonach samochodowych byloby to niedopuszczalne.
PS. Sprzedawca w takim sklepie zapytal mnie czego szukam. Odpowiedzialem, ze Canona 40D. A jego odpowiedz brzmiala: "Canon 40D nie jest jeszcze w sprzedazy". Nie powiedzial 'nie mamy go jeszcze w sprzedazy' ale, ze w ogole "nie jest jeszcze w sprzedazy". Usmialem sie w srodku![]()
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 01-10-2007 o 08:06
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Oni chyba razem jakies dziwne przeszkolenie w Canon Polska przechodza, ze jak czegos nie ma w Canon Polska to nie jest w sprzedazy.
To samo uslyszalem ze 3 tyg temu na Żytniej jak spytalem o dostepnosc matowek do 40D:
S(erwisant) "beda jak 40D bedzie w sprzedazy"
J(a) "to 40D nie jest jeszcze w sprzedazy?"
S "no nie"
J "a to dziwne bo juz od tygodnia go uzywam"
... pan zrobil dziwna mine i nie kontynuowal tematu.
Niestety to nie tylko W Canon Polska.
Rozmawiałem z gościem prowadzącym sklep, który miał mi sprowadzić i sprzedać C70-300 IS USM. Facet powiedział mi, że odkąd Canon Europe przeniósł się do naszych południowych sąsiadów to wszystko stanęło do góry nogami.
P.S. Czekałem na obiektyw 3 miesiące po czym zrezygnowałem bo gościu nie mógł doprosić się dostawy tych obiektywów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam,
orientuje się ktoś jak wygląda sprawa cash back w przypadku zakupu obiektywu w terminie objętym promocją, ale braku paragonu lub faktury? Chodzi mi o to, czy sprawa jest beznadziejna, czy honorują np. coś w rodzaju umowy kupna-sprzedaży? Może ktoś już "ćwiczył" coś podobnego.
Przecież jest wyraźnie podane co jest potrzebne do zwrotu kasy. I żadne umowy kupna-sprzedaży nie są podane jako dowód zakupu. Moim zdaniem takie coś nie przejdzie.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Aha!!! Najczęściej na Allegro aukcje tego obiektywu są "prywatne" i jak się dowiadywałem o szczegóły to goście mówili: "nie mamy ich, ale wie pan to taka reklama ..."
Jak już aukcja nie jest "prywatna" to obiektyw pochodzi z zestawu od którego został odłączony i jest sprzedawany oddzielnie.