Odpowiedź z fotojokera:
"Data: Fri, 28 Sep 2007 07:07:13 +0200
Odp: Zapytaj o produkt Aparat fot. Canon EOS 1D Mark III BODY.msg
Od: "Kontakt Sklep Fotojoker" <kontakt@sklep.fotojoker.pl>
Temat: Odp: Zapytaj o produkt Aparat fot. Canon EOS 1D Mark III BODY
Witam
tak aparat jest dostępny "od ręki" w sklepie internetowym!
dostępny- produkt Canon Polska.
W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt tel. 077 4063245"
... ja się nie przymierzammoże ktoś skorzysta
Tak się zastanawiam, czy jak ktoś kupi Marka z tym walniętym AF, to czy gwarancja obejmuje taką naprawę ?
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 28-09-2007 o 11:38
Jak się czyta fora zagraniczne to jest straszny mętlik. Niektórzy dawali do serwisu i nic to nie pomagało. Ale są i tacy, którym pomogło. Niektórzy oddali do sklepu i wymienili im na nowe i działają bezbłędnie. Są tacy co kupili i nie mają najmniejszych problemów. Są i tacy co szukają dziury w całym. Ewidentnie widać, że jakiś problem w niektórych puszkach występuje. Zresztą Galbraith by głupot nie pisał.
Trochę dziwię się canonowi, że nie wyjaśniają tej sytuacji. Być może problem polega na tym, że sami do końca nie wiedzą gdzie tkwi błąd. Zwykle dotąd jak coś było nie tak to jednak z oporami ale informowali. O tym nowym firmware jakoś ucichło. Być może problem polega na tym, że firmwarem (z tego linku by to wynikało) nie da się tego poprawić.
Ta sytuacja nie przynosi im chwały i może rzeczywiście doprowadzić do tego, że co bardziej niecierpliwi zaczną się rozglądać na boki. Póki co D3 nie ma w sprzedaży ale jak się pojawi to sytuacja się radykalnie zmieni. Być może na to Canon czeka?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dlatego stawiam (tak naiwnie trochę) na szatańskie rozwiązanie, że w listopadzie znikną "nagle" problemy z AF i dostępnością, a 1D stanieje do początkowych $3999.
A z innego sklepu, co to się chwali, że ma...
Witam!
Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą.
Niestety nie umiem przybliżyć terminu realizacji takiego zamówienia, dystrybutor nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi.
Pozdrawiam
W FJ online nie ma jak zamówić też...
Problem z Nikonem miałbym taki, że SDK do niego jest owiane mgłą tajemnicy. Raz już składałem wniosek, ale ani widu, ani słychu. A dla mnie aparat bez SDK, to jak bez obiektywu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.mercedes-benz.tv/ - Mk III i MB...
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 28-09-2007 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wpadły mi ostatnio w ręce płytki , które są w zestawie z 1D MK III, chciałem sobie wydrukować instrukcję w języku polskim do tego body, ale niestety nie znalazłem nic takiego.
I tutaj rodzi się pytanie, czy Canonowi brakło już funduszy na przetłumaczenie instrukcji na język polski ?
Ciekawe jak się to ma do przepisu obowiazującego w Polsce, że do wszystkich towarów sprzedawanych na terenie polski musi być instrukcja obsługi w języku polskim.