Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
Canik.,

Piszesz wszedzie, ze amator na malej odbitce nie zauwazy roznicy miedzy 40D a 5D, cena o 4000 nizsza.
To tenze amator nie zauwazy tymbardziej roznicy miedzy 20D a 40D na rzeczonej malej odbitce. Takoz ten amator nie potrzebuje 6kl/s i wszystkich czujnikow krzyzowych, telewizora, etc.
Ergo. Amator, ktory kupi 40D robi zle, bo 20D albowet 400D "styknie" jak to Ty ladnie nazywasz. Ile kasy zaoszczedzone patrzac na ceny :P

Marcin
Właśnie ja jestem takim amatorem i dla mnie różnica cenowa pomiędzy 40D vs 5D jest znaczna jednak tu mam nowszy aparat za mniejsza cenę i podobną jakość zdjęć ,jednak różnica pomiędzy 20D lub 400D Vs 40D jest o tyle istotna że cenowo nie jest to już wartość na przykład nowego szkła do zestawu a dostajemy jednak nowszy szybszy udoskonalony sprzęt ...ważne żeby wybrać złoty środek dla mnie wydaje się że jest nim 40D ...Po jakimś czasie kiedy kupiłem R1 okazało się ze stosunek ceny do jakości w tym egzemplarzu to finansowa porażka firmy sony dlatego zrezygnowano z produkcji był to jeden z nielicznych przykładów kiedy klient dostawał coś co wydawało się być więcej warte niż za to płacił mam nadzieję że przytrafi mi się to po raz kolejny z firmą Canon