Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: Żywotność migawki

komarstudio
    Guest

Domyślnie

Ja posiadam Eosa 300D kupiony jako uzywka w swietnym stanie i oto dwa miesiące temu padła migawka wyłamał się jeden bolec od zasłony i aparat staną po 10tyś oczywiście żytnia w warszawie i 600zł nie moje

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komarstudio Zobacz posta
    Ja posiadam Eosa 300D kupiony jako uzywka w swietnym stanie i oto dwa miesiące temu padła migawka wyłamał się jeden bolec od zasłony i aparat staną po 10tyś oczywiście żytnia w warszawie i 600zł nie moje
    Mi to zrobili na Czapskich w Krakowie za 75 zł

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie wyliczyłem że gdyby 40D przy swojej prędkości 6,5 fps miał zrobić omawiane przez was 100 tysięcy klapnięć to wystarczyło by mu na to jedno popołudnie a dokładnie 4h 27min i kilka klapnięć, więc nie zasypiać z palcem na spuście

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Właśnie wyliczyłem że gdyby 40D przy swojej prędkości 6,5 fps miał zrobić omawiane przez was 100 tysięcy klapnięć to wystarczyło by mu na to jedno popołudnie a dokładnie 4h 27min i kilka klapnięć, więc nie zasypiać z palcem na spuście
    Idąc tym tropem to 1D MkIII wyrobił bym deklarowaną żywotnośc migawki w ok. 8,5 godziny :]
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Idąc tym tropem to 1D MkIII wyrobił bym deklarowaną żywotnośc migawki w ok. 8,5 godziny :]
    Tak ... z punktu widzenia żywotności sprzętu to 1D MkIII bije 40D na głowę /// czyli o całe 4 godziny i znowu wychodzi na to że mój Sony R1 jest najlepszy bo najwolniejszy ale chyba jednak zainwestuję w te 4godziny z 40D

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    moj rekord ok 5tys raw'ow w 4 dni-Moze cos sie wybierze
    wrc 2006 - Walia.
    ja na rajdach robie w .jpg nie chcialoby mi sie nawet przeglądać rawów ale to fakt ze na takich imprezach robi się duuuzo zdjęć...

btw. moj 350d ma ponad 80 tys. klatek zrobionych i (odpukać) migawka żyje jescze.
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekaw jestem czy komuś padła już migawka w 400D? Mam wrażenie, że chyba Canon poprawił ten podzespół w stosunku do wcześniejszych modeli, gdzie często było słychać o problemach (sam "wykończyłem" po paru tysiącach klatek w 300D).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Mi to zrobili na Czapskich w Krakowie za 75 zł
    Mozesz podac dokladniejsze namiary na firme?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

theremin
    Guest

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Mozesz podac dokladniejsze namiary na firme?
    Tutaj znajdziesz więcej informacji na temat:

http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3236

i tutaj też:

http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Pzdr!

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tak odbiegając nieco od tematu dyskusji, zastanawia mnie ile wytrzymuje migawka w analogach, dajmy na to w eosach 300 i 30?
    Mimo że pytanie zostało zadane prawie rok temu, odpowiedź nie padła. A więc jeśli chodzi o żywotność migawki w analogach, może bardziej profesjonalnych od tych ww., to w FOTO nr 8/99 napisano:

"Testy przeprowadzone przez francuskie czasopismo fotograficzne Chasseur d'Images wykazały, że w porównaniu do głównych konkurentów, (...) Canon EOS 3 może się poszczycić najlepszą pod względem trwałości migawką. Urządzenie testujące, podłączone do komputera, zliczało liczbę wyzwoleń migawki do momentu zauważalnego wypracowania się mechanizmów. Minolta Dynax 9 wytrzymała 82 568 'strzałów'. (...) Wyniki dla Nikona F100 były nieco lepsze - jego migawka zdolna była do 130 847 wyzwoleń. (...) Migawka Canona EOS 3 odmówiła posłuszeństwa dopiero po 424 477 'strzałach'."

Ciekawe, kiedy migawka z EOSa 3 trafi do cyfrówek.

Przy okazji - przez przypadek znalazłem coś takiego: http://www.olegkikin.com/shutterlife/.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów