Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 61 z 109 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tym, że nie zebrałeś podpisów na czas pod swoją kandydaturą?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czytam wątek i nie mogę się nadziwić...
    Takie mądre wywody,szkoda tylko,że prawie wszystko zahacza o anarchię-niestety...,bo łatwo jest wskazywać >to be,tamto be i w ogóle wszystko be,tylko ja jestem w porządku i mam wyłączność na jedynie słuszne tezy,ale nikt nie widzi mojej mądrości?!?<

Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..

Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba!

To jest też tzw.współczesny polski patriotyzm:lepiej pracować na inne kraje zachodu niż na swój własny i czekać,aż w Polsce coś się zmieni na lepsze.Tak,czekać i przyjechać dopiero na "gotowe"- do nowej,odmienionej demokracji,na którą notabene pracują(zapier....ją!)ciężko Ci co pozostali,a nie "ci" co zawinęli ogon pod dupę i wyjechali z kraju.

Gratuluję wszystkim "polaczkom" prawidłowo i dobrze pojmowanej polskości!!!

Ps.Przepraszam za szorstki język tych, co nie powinni go usłyszeć,a nie przepraszam tych,którym należą się jeszcze dosadniejsze epitety-wiadomo o kogo chodzi.

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Ale tamte ludy tak maja, oni wola jednego silnego przywodce ktory dojdzie do wladzy po pojedynku zamiast wybrac kogos samemu, bo jeszcze sie okaze ze to kretyn BTW ta wypowiedz nie byla ksenofobiczna, Czornyj nie nawolywal zeby ich wysiedlac z polski
    A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia

A poza tym, to o których ludach mówisz, że "tak mają"?
    Ostatnio edytowane przez jedrucha ; 26-09-2007 o 08:04
    Jędrek

BYKOM-STOP

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    To jest też tzw.współczesny polski patriotyzm:lepiej pracować na inne kraje zachodu niż na swój własny i czekać,aż w Polsce coś się zmieni na lepsze.Tak,czekać i przyjechać dopiero na "gotowe"- do nowej,odmienionej demokracji,na którą notabene pracują(zapier....ją!)ciężko Ci co pozostali,a nie "ci" co zawinęli ogon pod dupę i wyjechali z kraju.
    W kraju jest podobnie - największą przeszkodą w zarabianiu pieniędzy jest ambicja i wykształcenie
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia

A poza tym, to o których ludach mówisz, że "tak mają"?
    To, że odebrałeś moją wypowiedź jako dowód niechęci i lęku to już była twoja nadinterpretacja. Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.

Bywalec Awatar RaV22
    Miasto
    Warszafka

Domyślnie

Czytam wątek i nie mogę się nadziwić...
    Takie mądre wywody,szkoda tylko,że prawie wszystko zahacza o anarchię-niestety...,bo łatwo jest wskazywać >to be,tamto be i w ogóle wszystko be,tylko ja jestem w porządku i mam wyłączność na jedynie słuszne tezy,ale nikt nie widzi mojej mądrości?!?<
    Uważasz, że lepiej zamknąć gębę lub powtarzać narcystyczne reklamówki władzy?

Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..
    A na kogo mamy wskazywać, jak nie na skompromitowanych, zakłamanych, warchołów myślących jedynie o dorwaniu się do żłobu. To że nie ma kto rządzić nie znaczy że mam siedzieć cicho, gdy władza mi nie odpowiada.

Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba!
    A co w tym śmiesznego. Dla mnie jest to tragiczne, że muszę wyjechać ponieważ tu nie jestem w stanie utrzymać się z pracy i mimo wykształcenia zarabiam 1500 zł. Jeżeli państwo/władza nie jest zainteresowana moją pracą (a nie jest ponieważ nie płaci za tą pracę odpowiednio) to pojadę tam, gdzie tkoś tą pracę (choćby finansowo) doceni.

Patriotyzm jest taki, na jaki władza zasługuje. W imię czego mam zapiepszać za 1500 zł w kraju, który nie oferuje mi nic poza kiełbasą wyborczą raz na cztery lata? Wolę jechać na zmywaku w kraju gdzie wystarczy mi to na utrzymanie. I nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem, to kwestia czysto ekonomiczna. Idę tam gdzie jest mi lepiej. A jeżeli państwo nie chce żeby jego obywatelom żyło się lepiej, obraża inteligencję, lekarzy, nauczycieli.... to już problem państwa. Ja nie muszę w nim żyć.

Jestem patriotą, ale wstyd mi za ten kraj i za to, co politycy w nim wyprawiają do tego stopnia, że będąc za granicą nie przyznaję się do bycia Polakiem. I jest to zasługą naszej władzy.

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.
    Tak, a szczególnymi tego przykładami są Litwa, Łotwa, Estonia, Gruzja...
    Wiesz, ile razy byłeś w Rosji albo w byłych republikach? Ja byłem parę razy i wiem jedno: ciężko mówić o jednym społeczeństwie w kraju, w którym żyją dziesiątki (jeśli nie setki) różnych narodów (od słowiańskich po tureckie, perskie i mongolskie).
    Jędrek

BYKOM-STOP

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

To, że odebrałeś moją wypowiedź jako dowód niechęci i lęku to już była twoja nadinterpretacja. Po prostu - stwierdziłem fakt, że w społeczeństwie radzieckim demokracja ma cholernie kiepskie notowania.
    czornyj, ale jakby z Polski odciac byly zabor pruski, Warszawe i Krakow, to to by wygladalo zaje... podobnie.

w Polsce przerazajaco powszednie i czeste sa postawy w desen: rece w kieszeni, burdel, zaniedbanie, kompleksy i uwielbienie dla prorokow w rodzaju Jaroslawa, ktorzy przekonuja, ze to wszystko wina tych bogatych. a lenie i nieroby chetniej wierza w czyjas wine niz wskaza palcem na siebie. do takich ludzi bardzo dobrze trafia retoryka panujacych nam z bozej laski, namaszczonych kurdupli. ci ludzie maja wreszcie swojego wodza, ktory daje im poczucie wartosci. demokracja? wez przestan...
    www albo tez flickr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    Tak, a szczególnymi tego przykładami są Litwa, Łotwa, Estonia, Gruzja...
    Wiesz, ile razy byłeś w Rosji albo w byłych republikach? Ja byłem parę razy i wiem jedno: ciężko mówić o jednym społeczeństwie w kraju, w którym żyją dziesiątki (jeśli nie setki) różnych narodów (od słowiańskich po tureckie, perskie i mongolskie).
    Rozmowa była o Białorusi, a tamtejsze społeczeństwo to Białorusini i Rosjanie, oraz trochę Polaków, Ukraińców i Żydów - a nie setki narodów.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czornyj, ale jakby z Polski odciac byly zabor pruski, Warszawe i Krakow, to to by wygladalo zaje... podobnie.
    Myślę, że jednak nie do końca - Polacy to bardziej anarchiści niż zwolennicy zamordyzmu.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 26-09-2007 o 09:49

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Rozmowa była o Białorusi
    Chyba jednak nie bardzo skoro napisałeś: "Aż tak źle u nas nie jest - Ukraina to już była Rosja, a Rosja to barbarzyńska swołocz".
    Jędrek

BYKOM-STOP

Strona 61 z 109 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów