Tym, że nie zebrałeś podpisów na czas pod swoją kandydaturą?![]()
PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
Czytam wątek i nie mogę się nadziwić...
Takie mądre wywody,szkoda tylko,że prawie wszystko zahacza o anarchię-niestety...,bo łatwo jest wskazywać >to be,tamto be i w ogóle wszystko be,tylko ja jestem w porządku i mam wyłączność na jedynie słuszne tezy,ale nikt nie widzi mojej mądrości?!?<![]()
Niezmiernie łatwo jest wskazać palcem na władzę,w tym przypadku PIS,i powiedzieć,że jest zła;dużo trudniej jest wskazać na ludzi ,którzy powinni dobrze rządzić,a zauważyłem,że nikt tego nie zrobił w wątku-czyli typowa anarchia,odsunąć władzę i to wszystko,niech życie toczy się własnym torem.Powtórka z historii:bezkrólewie,sarmacja,itd..
Śmieszą mnie mądrości w stylu: nie wrócę do kraju,bo władza jest do **** i nic w tym kraju się nie zmieni na lepsze.Najlepiej jest spiepszać z kraju i zrobić z siebie rolkę papieru toaletowego dla zachodu:szorować kible,stać na zmywaku i sprzątać inne gówna,mimo tego,że jest się inżynierem lub magistrem-taka polska godność i mądrość...> zrobić z siebie zero za kromkę chleba!![]()
To jest też tzw.współczesny polski patriotyzm:lepiej pracować na inne kraje zachodu niż na swój własny i czekać,aż w Polsce coś się zmieni na lepsze.Tak,czekać i przyjechać dopiero na "gotowe"- do nowej,odmienionej demokracji,na którą notabene pracują(zapier....ją!)ciężko Ci co pozostali,a nie "ci" co zawinęli ogon pod dupę i wyjechali z kraju.
Gratuluję wszystkim "polaczkom" prawidłowo i dobrze pojmowanej polskości!!!
Ps.Przepraszam za szorstki język tych, co nie powinni go usłyszeć,a nie przepraszam tych,którym należą się jeszcze dosadniejsze epitety-wiadomo o kogo chodzi.
A gdzie jest napisane, że trzeba nawoływać do wysiedlania żeby być ksenofobem? Nie szukając daleko: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia
A poza tym, to o których ludach mówisz, że "tak mają"?
Ostatnio edytowane przez jedrucha ; 26-09-2007 o 08:04
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Uważasz, że lepiej zamknąć gębę lub powtarzać narcystyczne reklamówki władzy?
A na kogo mamy wskazywać, jak nie na skompromitowanych, zakłamanych, warchołów myślących jedynie o dorwaniu się do żłobu. To że nie ma kto rządzić nie znaczy że mam siedzieć cicho, gdy władza mi nie odpowiada.
A co w tym śmiesznego. Dla mnie jest to tragiczne, że muszę wyjechać ponieważ tu nie jestem w stanie utrzymać się z pracy i mimo wykształcenia zarabiam 1500 zł. Jeżeli państwo/władza nie jest zainteresowana moją pracą (a nie jest ponieważ nie płaci za tą pracę odpowiednio) to pojadę tam, gdzie tkoś tą pracę (choćby finansowo) doceni.
Patriotyzm jest taki, na jaki władza zasługuje. W imię czego mam zapiepszać za 1500 zł w kraju, który nie oferuje mi nic poza kiełbasą wyborczą raz na cztery lata? Wolę jechać na zmywaku w kraju gdzie wystarczy mi to na utrzymanie. I nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem, to kwestia czysto ekonomiczna. Idę tam gdzie jest mi lepiej. A jeżeli państwo nie chce żeby jego obywatelom żyło się lepiej, obraża inteligencję, lekarzy, nauczycieli.... to już problem państwa. Ja nie muszę w nim żyć.
Jestem patriotą, ale wstyd mi za ten kraj i za to, co politycy w nim wyprawiają do tego stopnia, że będąc za granicą nie przyznaję się do bycia Polakiem. I jest to zasługą naszej władzy.
Wiesz, ile razy byłeś w Rosji albo w byłych republikach? Ja byłem parę razy i wiem jedno: ciężko mówić o jednym społeczeństwie w kraju, w którym żyją dziesiątki (jeśli nie setki) różnych narodów (od słowiańskich po tureckie, perskie i mongolskie).
czornyj, ale jakby z Polski odciac byly zabor pruski, Warszawe i Krakow, to to by wygladalo zaje... podobnie.
w Polsce przerazajaco powszednie i czeste sa postawy w desen: rece w kieszeni, burdel, zaniedbanie, kompleksy i uwielbienie dla prorokow w rodzaju Jaroslawa, ktorzy przekonuja, ze to wszystko wina tych bogatych. a lenie i nieroby chetniej wierza w czyjas wine niz wskaza palcem na siebie. do takich ludzi bardzo dobrze trafia retoryka panujacych nam z bozej laski, namaszczonych kurdupli. ci ludzie maja wreszcie swojego wodza, ktory daje im poczucie wartosci. demokracja? wez przestan...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 26-09-2007 o 09:49